TOTS ELS PROGRAMES

 • "Adéu, Espanya?"
  Veure vídeo

  "Adéu, Espanya?"

  Aquest treball compara la realitat de Groenlàndia, Escòcia i el Quebec amb Catalunya, i es planteja entre d'altres les preguntes següents: La independència/secessió és democràtica?, serien econòmicament viables aquests nous estats?, com reaccionaria la Unió Europea?

 • Benvingut amb els teus
  Veure vídeo

  Benvingut amb els teus

  Els últims deu anys, la població estrangera a Catalunya s'ha multiplicat per dotze. Ara ja són més d'un milió cent mil persones vingudes d'arreu del món que viuen al nostre país. Han deixat el seu país per buscar oportunitats més bones i un nou futur, però també han deixat enrere tota una vida i una família. El reagrupament familiar que poden sol·licitar després d'anys de viure a Catalunya i de molta paperassa és l'esperança que se'ls ofereix per poder tornar a estar junts.

 • Benvingut amb els teus
  Veure vídeo

  Benvingut amb els teus

  Parlem del documental "Benvingut amb els teus" amb Glòria Rendón, responsable del programa d'acompanyament al reagrupament familiar de l'Ajuntament de Barcelona. Ens explica quin és el perfil dels immigrants que demanen la reagrupació familiar.

 • "Aquest documental mai podrà ser emès a Itàlia"
  Veure vídeo

  "Aquest documental mai podrà ser emès a Itàlia"

  Entrevista amb Jesús Garcés, director del documental "Calciopoli, la cara fosca del futbol italià". El documentalista explica que la producció analitza un seguit de converses telefòniques interceptades per dos magistrats napolitans des de l'any 2006. L'objectiu era aconseguir tractes favorables per beneficiar l'equip propi en les principals competicions esportives.

 • Abuelas de la Plaza de Mayo:"Busquem els fills de les embarassades segrestades"
  Veure vídeo

  Abuelas de la Plaza de Mayo:"Busquem els fills de les embarassades segrestades"

  Rebem Rosa Roisinblit, vicepresidenta de les Abuelas de la Plaza de Mayo. Amb ella parlem del documental "Madres", que narra en primera persona la desaparició de fills i filles durant l'última dictadura militar a l'Argentina.

 • "El documental 'Vot de silenci' no és polèmic, és la realitat"
  Veure vídeo

  "El documental 'Vot de silenci' no és polèmic, és la realitat"

  José Sols Lucia, doctor en teologia i estudiós dels Legionaris de Crist, parla sobre el documental "Vot de silenci: la Legió de Crist". La producció no deixa gens ben parat el fundador d'aquesta congregació religiosa, i José Sols assegura que "el documental no és polèmic, sinó la realitat".

 • Com ha de ser Europa?
  Veure vídeo

  Com ha de ser Europa?

  En ocasió de l'emissió del documental "Cafè Brussel·les", parlem amb la Maria Teresa Calvo, responsable de l'oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Manel Camós, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

 • Jaume Saura (Institut de Drets Humans de Catalunya)
  Veure vídeo

  Jaume Saura (Institut de Drets Humans de Catalunya)

  Entrevista amb Jaume Saura, president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya, en el marc de l'emissió del documental "Procediment normalitzat de treball. Les fotografies que van avergonyir Amèrica", un treball que compta amb el testimoni dels soldats protagonistes de les polèmiques fotografies de tortures als presoners d'Abu Ghraib. El documental analitza les fotos i arriba a conclusions sorprenents.

 • Montse Sanz: "A Catalunya també s'han trobat restes de mamut llanut"
  Veure vídeo

  Montse Sanz: "A Catalunya també s'han trobat restes de mamut llanut"

  Parlem amb Montse Sanz, arqueòloga del grup de recerca del quaternari de la UB, sobre el documental "El despertar de la cria de mamut". Ens explica la importància d'una troballa com la que relata el documental, la d'una cria de mamut conservada a la tundra siberiana.

 • Justin Webster
  Veure vídeo

  Justin Webster

  Entrevista a Justin Webster, productor i director del documental "José María Aznar. Una batalla inacabada".

 • Els horts urbans amenaçats de Bellvitge
  Veure vídeo

  Els horts urbans amenaçats de Bellvitge

  Francesc Gago, president de l'associació de veïns de Bellvitge, parla de l'espai urbà de Bellvitge que es fa servir per conrear-hi. Un cas proper que s'assembla al que mostra el documental "Els horts", on hi veiem un hort comunitari amenaçat a Los Angeles.

 • Selay Ghaffar, directora de l'ONG Hawca
  Veure vídeo

  Selay Ghaffar, directora de l'ONG Hawca

  Parlem amb Selay Ghaffar, activista pels drets humans a l'Afganistan i pels drets de les dones. La directora de l'ONG Hawca opina sobre l'enrenou que va provocar el primer concurs televisiu de l'Afganistan on van participar dones.

 • El fill de son pare
  Veure vídeo

  El fill de son pare

  Un grup de membres de la comunitat gitana s'ofereix a parlar sense embuts de les relacions familiars i dels negocis. L'Àngel és un patriarca gitano del Garraf i un home d'èxit; el Samuel és el seu fill petit, i ha estat designat l'hereu del seu negoci. Amb només 20 anys, en Samuel està decidit a començar a demostrar que és el digne successor de son pare. "El fill de son pare" retrata la relació entre un pare i un fill, els somnis i les aspiracions de l'un i de l'altre, i alhora ens apropa d'una manera molt viva a la vida quotidiana d'una família gitana, lluny dels tòpics de la marginalitat.

 • "El documental trenca amb els tòpics de l'ètnia gitana"
  Veure vídeo

  "El documental trenca amb els tòpics de l'ètnia gitana"

  Parlem amb la directora del documental "El fill de son pare", Isabel Fernández, de com va néixer la idea argumental de mostrar el dia a dia de la comunitat gitana i de "la varietat que hi ha dins".

 • "És un documental de cambra, a una distància mitja"
  Veure vídeo

  "És un documental de cambra, a una distància mitja"

  La directora del documental "Música Savall, història Borja", Maria Gorgues, parla de l'oportunitat d'apropar-nos a una música diferent, la música antiga. Assegura que amb aquest documental ha redescobert com li agrada aquest tipus d'aproximació.

Anar al contingut