TOTS ELS PROGRAMES

 • Montse Sanz: "A Catalunya també s'han trobat restes de mamut llanut"
  Veure vídeo

  Montse Sanz: "A Catalunya també s'han trobat restes de mamut llanut"

  Parlem amb Montse Sanz, arqueòloga del grup de recerca del quaternari de la UB, sobre el documental "El despertar de la cria de mamut". Ens explica la importància d'una troballa com la que relata el documental, la d'una cria de mamut conservada a la tundra siberiana.

 • Justin Webster
  Veure vídeo

  Justin Webster

  Entrevista a Justin Webster, productor i director del documental "José María Aznar. Una batalla inacabada".

 • Els horts urbans amenaçats de Bellvitge
  Veure vídeo

  Els horts urbans amenaçats de Bellvitge

  Francesc Gago, president de l'associació de veïns de Bellvitge, parla de l'espai urbà de Bellvitge que es fa servir per conrear-hi. Un cas proper que s'assembla al que mostra el documental "Els horts", on hi veiem un hort comunitari amenaçat a Los Angeles.

 • Selay Ghaffar, directora de l'ONG Hawca
  Veure vídeo

  Selay Ghaffar, directora de l'ONG Hawca

  Parlem amb Selay Ghaffar, activista pels drets humans a l'Afganistan i pels drets de les dones. La directora de l'ONG Hawca opina sobre l'enrenou que va provocar el primer concurs televisiu de l'Afganistan on van participar dones.

 • El fill de son pare
  Veure vídeo

  El fill de son pare

  Un grup de membres de la comunitat gitana s'ofereix a parlar sense embuts de les relacions familiars i dels negocis. L'Àngel és un patriarca gitano del Garraf i un home d'èxit; el Samuel és el seu fill petit, i ha estat designat l'hereu del seu negoci. Amb només 20 anys, en Samuel està decidit a començar a demostrar que és el digne successor de son pare. "El fill de son pare" retrata la relació entre un pare i un fill, els somnis i les aspiracions de l'un i de l'altre, i alhora ens apropa d'una manera molt viva a la vida quotidiana d'una família gitana, lluny dels tòpics de la marginalitat.

 • "El documental trenca amb els tòpics de l'ètnia gitana"
  Veure vídeo

  "El documental trenca amb els tòpics de l'ètnia gitana"

  Parlem amb la directora del documental "El fill de son pare", Isabel Fernández, de com va néixer la idea argumental de mostrar el dia a dia de la comunitat gitana i de "la varietat que hi ha dins".

 • "És un documental de cambra, a una distància mitja"
  Veure vídeo

  "És un documental de cambra, a una distància mitja"

  La directora del documental "Música Savall, història Borja", Maria Gorgues, parla de l'oportunitat d'apropar-nos a una música diferent, la música antiga. Assegura que amb aquest documental ha redescobert com li agrada aquest tipus d'aproximació.

 • Cerdà, un visionari maleït
  Veure vídeo

  Cerdà, un visionari maleït

  Documental dirigit i escrit per Lluís Permanyer. Amb realització d'Eva Martínez Corcuera i producció de Joan Gonzàlez. Coincidint amb el 150è aniversari del Pla Cerdà, s'emet un documental en què el periodista i reconegut cronista de la ciutat de Barcelona Lluís Permanyer evoca l'aventura urbanística de dimensions gegantines que va impulsar la ciutat cap a la modernitat i que explica la Barcelona que coneixem avui en dia.

 • Barraques. La ciutat oblidada
  Veure vídeo

  Barraques. La ciutat oblidada

  El documental reflecteix una realitat dramàtica i oblidada, de la qual la Barcelona d'avui és hereva, a través d'un treball acurat de recerca que ha descobert imatges no vistes anteriorment.

 • Joan Úbeda: "No va ser difícil ficar les càmeres a Spanair"
  Veure vídeo

  Joan Úbeda: "No va ser difícil ficar les càmeres a Spanair"

  Joan Úbeda, director de la productora Media 3:14 i del documental "El preu de volar", explica que va ser difícil que els empresaris de Spanair veiessin les càmeres amb naturalitat. "El que més m'ha sorprès és la franquesa amb què es diuen les coses i el to, que era independent de les jerarquies".

 • El preu de volar
  Veure vídeo

  El preu de volar

  "El preu de volar" és un treball d'observació que ha seguit durant quatre mesos l'evolució de Spanair des del seu centre de decisions: les reunions de directius dels dilluns. El documental ens permet acostar-nos al funcionament d'una gran companyia aèria en un moment de crisi, amb la posada en funcionament de la nova T1 com a teló de fons.

 • "Mai s'havia explicat el funcionament del camp d'Argelers"
  Veure vídeo

  "Mai s'havia explicat el funcionament del camp d'Argelers"

  Felip Solé, director del documental "Camp d'Argelers", explica com va ser de difícil trobar testimonis directes que haguessin viscut al camp d'exiliats republicans. També relata com va aconseguir la pel·lícula inèdita rodada dins el camp de la població marítima francesa.

 • Retrat en Diagonal
  Veure vídeo

  Retrat en Diagonal

  El futur disseny de l'avinguda Diagonal de Barcelona ha dividit l'opinió dels barcelonins. Recollides les primeres propostes de la ciutadania, que ha demanat un model de Diagonal tipus bulevard, rambla o bé un model amb voreres laterals, l'Ajuntament ha anunciant que, abans d'acabar l'any, presentarà els dos projectes entre els quals s'haurà de triar, definitivament, la primavera del 2010.

 • Tornar a Praga al cap de 20 anys era una obligació com a reporter
  Veure vídeo

  Tornar a Praga al cap de 20 anys era una obligació com a reporter

  Joan Salvat conversa amb Carles Bosch, periodista i director de "Revolució presa 2", sobre el documental i de com ha estat la retrobada de Bosch amb els herois de la revolta del 89.

 • "Revolució: presa 2. Retorn als escenaris"
  Veure vídeo

  "Revolució: presa 2. Retorn als escenaris"

  El 9 de novembre de 2009 fa 20 anys de la caiguda de tot un símbol, el mur de Berlín. Arreu d'Europa, l'enderrocament del mur va suposar un impacte per a les consciències: queia el teló d'acer. El documental retorna el periodista Carles Bosch a Txecoslovàquia -avui la República Txeca- 20 anys després de la caiguda del mur, per retrobar-se amb els antics dirigents de la revolta, homes i dones que van participar activament en la caiguda del govern comunista txec. Bosch entrevista, en exclusiva, Václav Havel, dramaturg, líder de la revolució i expresident de la República Txeca.