Tràiler "Comandant Arian"

En aquesta història sobre l'emancipació i la llibertat en ple front de la guerra de Síria, la comandant Arian, de 30 anys d'edat, guia cap a Kobane a un batalló de dones amb la missió d'alliberar la població que viu sota el jou del Daesh (ISIS). Un documental d'Alba Sotorra

Després de l'esclat de la guerra de Síria, un grup de dones de la resistència kurda va formar les YPJ: les Unitats de Defensa de les Dones. Arian, que sent molt jove havia presenciat el salvatge tracte que rebien les víctimes de la violència sexual, dirigeix una d'aquestes unitats i dedica la seva vida a la derrota del Daesh. 

Així que les YPJ avancen lentament cap al seu objectiu, Arian fa tot el possible perquè les seves companyes descobreixin el veritable sentit de la seva lluita: la llibertat per a la pròxima generació de dones. 

Després de conviure durant mesos amb la comandant i les seves tropes, rodant una intimitat sense precedents en la qual s'inclouen crues seqüències de la lenta recuperació d'Arian, Sotorra confecciona un fascinant retrat d'una dona embarcada en una missió.

 

Fitxa tècnica
Direcció i realització: Alba Sotorra
Guió: Alba Sotorra i Jesper Osmund
Productor: Alba Sotorra, Stefano Strocchi i Marta Figueras
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
Productor delegat TVC: Elisa Plaza i Joan Pavon
Director fotografia: Alba Sotorra
Muntatge: Jesper Osmund, Tomas Ernst, Olivia Neergaard-Holm, Bernat Aragonès
Director de producció: Marta Figueras, Zubin Sethna, Lorraine Blumenthal
Música: Mauricio Villavecchia
Grafisme: Zeke Wenders
Veu en off: Arian Afrîn

 

Una producció d'Alba Sotorra, S. L. i Boekamp Kriegsheim Gmbh en coproducció amb Televisió de Catalunya i RTVE i la col·laboració de Movistar +, Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Medienboard, Magical, Antaviana Films, Creative Europe - Programme of the European Union, Catalan Films, Institut Ramon Llull, Lleida Visual Art, The Post Republic, Espai Mau, Metropolitana, Rough Cut Services, JCA Cinemes, Nanouk Films i Sotorra Inversions.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3