Rèquiem per Detroit

La destrucció d'una ciutat i del somni americà, vista pel documentalista britànic Julien Temple.

És com si hi hagués passat un tsunami o un tornado pitjor que el "Katrina". "Sense ficció" mostra la destrucció d'una ciutat, Detroit, que era la quarta d'Amèrica i que ara és un lloc ple de decadència. Detroit, nascuda amb la indústria de l'automòbil, ens demostra què passa quan una crisi econòmica i social destrueix tots els paràmetres de la convivència. Un paisatge que es trobarà Barack Obama en el seu segon mandat, a pesar de les ajudes abocades per salvar la indústria de l'automòbil en altres indrets.

Abans Detroit era la quarta ciutat d'Amèrica. Va néixer dels cotxes i per als cotxes. Amb els seus barris residencials pioners, les seves autovies i els seus centres comercials, era la imatge del somni americà. Però els enfrontaments racials van provocar l'entrada de l'exèrcit al centre de la ciutat.

Amb les seves lluites violentes entre els sindicats i Henry Ford i les tres grans empreses automobilístiques, la ciutat es va convertir en l'escenari del malson americà.
Ara és una ciutat autènticament postindustrial i antiutòpica, on la naturalesa torna a emergir en el 40% dels terrenys del centre urbà.

La malesa creix entre els edificis d'oficines abandonats, les cases i les fàbriques de cotxes en ruïnes, i cobreix els fanals dels carrers. En algunes comissaries de policia i oficines de correus abandonades encara hi ha papers sobre les taules. A les primeres autovies que es van construir a Amèrica ja no hi ha embussos a les hores punta.

La delinqüència, el vandalisme, els incendis provocats i les baralles de gossos són les activitats principals que es practiquen en un edifici que havia estat el més gran de l'Amèrica del Nord. Però aquí també hi ha esperança.

Els carrers es converteixen en art. L'agricultura torna al centre de la ciutat. Els joves es troben per ajudar-se. El moviment agrícola urbà és el que creix més ràpidam

Informació d'interèsDisponible fins al 08/03/2015 a les 23.59
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3