Petitet

Petitet, un exmúsic gitano barceloní, fill d'un dels "palmeros" del mític Peret, va prometre a la seva mare moribunda que un dia portaria la rumba catalana a l'escenari d'un gran teatre de Barcelona.

Direcció: Carles Bosch

Intèrprets: -

Origen: Catalunya

Any: 2018

Guió: Carles Bosch i David Vidal

Producció: Joan Antoni Barjau, Tono Folguera, Sergi Moreno i Carles Bosch, Lastor Media

Fotografía: Sofia Amadori

Música: Josep Sanou

Títol original: Petitet

 

L'últim treball de Carles Bosch, director dels guardonats documentals "Bicicleta, cullera, poma" i "Balseros", nominat als Oscars

El documental l protagonitza Joan Ximénez, "Petitet". El seu pare, Ramón El Huesos, va ser "palmero" del famós Peret. Amb la desaparició d'aquella generació de grans músics, la rumba catalana va caure en un cert oblit.

Per això la seva mare, poc abans de morir, li va fer prometre que retornaria l'esplendor a la rumba catalana portant-la a un gran teatre de Barcelona.

Fidel a la seva promesa, en Petitet intentarà reunir una vintena de músics gitanos, genials però indisciplinaris, perquè toquin amb una orquestra simfònica. Sense gaire finançament ni contactes a les institucions, i amb una malaltia que l'obliga a abandonar els assajos en més d'una ocasió, Petitet farà l'impossible per portar la rumba simfònica al Gran Teatre del Liceu.

"Petitet" és una de les quatre produccions nominades a la millor pel·lícula documental als Premis Gaudí d'enguany.

El director de "Petitet", Carles Bosch, cineasta i periodista, ha obtingut el reconeixement nacional i internacional amb la seva nominació als Oscars pel documental "Balseros" (2003), i ha estat guanyador dels premis Goya i Gaudí pel documental "Bicicleta, cullera, poma" (2010), on relata la lluita contra la malaltia de l'Alzheimer de Pasqual Maragall, expresident de la Generalitat.

"Petitet" és una producció de Lastor Media en coproducció amb Televisió de Catalunya, Turkana Films i Vilaüt Films i producció associada de SomAtents.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3