Accedeix a la versió amb audiodescripció

Pere Casaldàliga. Les causes i la vida

Accedeix a la versió amb audiodescripció

Pere Casaldàliga, és d'aquelles persones que han marcat la societat catalana des de la distància. La història d'un bisbe rebel al Mato Grosso, al Brasil, enfrontat als poderosos i amenaçat de mort per la seva denúncia social

 

Sentirem la pròpia veu de Pere Casaldàliga, que ens parla de les seves causes i de la seva vida, a través d'imatges inèdites rodades per Francesc Escribano en algun dels seus viatges. El treball també recupera entrevistes fetes a Pere Casaldàliga per Televisió de Catalunya al llarg dels anys, entrevistat pel mateix Francesc Escribano, per Mònica Terribas i per Jaume Barberà. A través de tot el material recollit coneixerem l'evolució del pensament del bisbe i descobrirem l'autèntic Pere Casaldàliga.

 

Una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Minoria Absoluta.

 

El documental "Pere Casaldàliga, les causes i la vida" (2013) repassa la vida, la tasca i el pensament del bisbe Pere Casaldàliga.

El treball incorpora imatges del rodatge de la minisèrie "Pere Casaldàliga, les causes i la vida", fragments de diferents reportatges que Televisió de Catalunya ha realitzat durant aquests 30 anys de vida sobre la figura de Pere Casaldàliga (dos programes del "30 minuts" de 1985 i 1992; el programa "Paral·lel" de 1999,  "Pere Casaldàliga, militant de l'esperança", de 2005, i el programa "Persones humanes" de 1995)  i també imatges inèdites del bisbe a São Félix d'Araguaia enregistrades pel mateix reporter Francesc Escribano l'any 1998, quan el va anar a visitar per escriure el llibre "Descalç sobre la terra vermella", en el qual es va basar la minisèrie amb el mateix títol.

Amb tot aquest material coneixerem el pensament del bisbe Casaldàliga, que parla de la seva relació amb l'Església; denuncia la passivitat de les societats desenvolupades davant la situació d'indefensió dels indígenes i dóna arguments per entendre la seva relació amb Catalunya i la seva opció de vida i de lluita contra la injustícia social.

 

 "Les meves causes valen més que la meva vida, perquè són les causes les que donen sentit a la vida. Una vida sense causes és una vida pobra, trista i buida."

"Així com ha costat tant, i encara costarà, defensar el dret de les persones, estem encara a l'abecé pel que fa als drets dels pobles, i els pobles grans han imposat les seves identitats i han negat les identitats petites."

"Tu creus que hi ha democràcia al món? Als Estats Units hi ha democràcia? A Espanya teniu democràcia? A Europa hi ha democràcia? Només per a alguns."

Pere Casaldàliga

 

Dirigit per Francesc Escribano. 

TEMES:
Pere Casaldàliga
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3