Nae pasaran!

Contingut per majors de 13 anys

El fill d'un exiliat xilè que de petit havia sentit explicar la història d'uns treballadors escocesos de la Rolls-Royce que havien boicotejat els motors de la Força Aèria de Xile investiga el fet. El resultat és "Nae pasaran!", un documental en què els protagonistes d'aquell acte de solidaritat recorden com va anar

L'any 1974, sis mesos després del cop d'estat que va enderrocar el govern xilè de Salvador Allende, uns obrers de la Rolls-Royce d'una localitat petita a la vora de Glasgow, a Escòcia, s'adonen que han rebut uns motors d'avió de la Força Aèria de Xile i es neguen a reparar-los per no beneficiar el règim militar de Pinochet. Aviat s'obre debat polític sobre el tema, però amb l'ajuda del sindicat, els obrers aconsegueixen mantenir la seva postura, almenys prou temps perquè els motors es facin malbé i ja no es puguin fer servir per volar. Al cap de més de 40 anys, el fill d'un exiliat xilè, que de petit havia sentit explicar la història d'uns escocesos que havien aturat els avions militars xilens, investiga el cas.

 

Més informació

Quatre vells obrers escocesos reviuen el boicot als avions de Pinochet

 

Fitxa tècnica
Direcció, producció i guió: Felipe Bustos Sierra
Producció: Rebecca Day (SDI Productions)
Producció executiva: Sonja Henrici i Noe Mendelle
Coproducció: Rafael Valdeavellano
Muntatge: Colin Monie
Fotografia aèria:  Peter Keith
Fotografia: Sebastian Caro
Banda sonora original: Patrick Neil Doyle
Disseny de so: Jack Coghill

"Nae pasaran!" és una producció de Debasers Filums, en coproducció amb La Ventana Cine, Scottish Documentary Institute, BBC Scotland, Creative Scotland i el Consell Nacional de la Cultura i les Arts de Xile.

TEMES:
XileEscòcia
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3