Les desaparicions, un tema d'estat

Les desaparicions, un tema d'estat

Contingut ampliat del documental de "Sense ficció" "Temps d'espera".
Una desaparició no és només un tema policial, és també un tema social, psicològic. L'impacte en la família té conseqüències en diferents àmbits. Les reivindicacions de les famílies i l'opinió d'experts insisteixen que el tema s'ha de tractar com un tema d'estat, de manera integral i amb una visió global. El diputat Rafel Bruguera, impulsor de la Comissió Especial del Senat al 2013 per tractar la problemàtica de les desaparicions, afirma que aquest fenomen cal abordar-lo com en el seu dia es va fer amb els accidents de trànsit i la violència de gènere.
Jaime Cereceda, director del Centre Nacional de Desaparegut (CNDES), desitjaria, diu, poder gaudir un dia de pressupostos comparables als que mou el tema de violència de gènere.
L'advocada Mercè Claramunt, que representa la família en un cas de la desaparició i mort de la jove Ana M. Martos, no veu quina comparativa es pot fer entre violència de gènere i desaparicions donat que els aspectes a tractar preventivament difereixen.
José Carlos Beltran, de la Policia Científica del CNP, opina, com Bruguera, que queda molta feina per fer i que cal que l'Estat prengui consciència del fenomen davant d'unes xifres que no paren d'augmentar.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3