Accedeix a la versió amb audiodescripció

Fentanil, la droga més barata i mortal

Accedeix a la versió amb audiodescripció
Contingut per majors de 18 anys

Subtítol
Les sobredosis amb fentanil s'han convertit en una epidèmia a Nord-amèrica. Hi causa més morts que les armes de foc i els accidents de trànsit junts. "Fentanil, la droga més barata i mortal" és un recorregut per la devastació humana que ha provocat l'addicció a aquest opiaci al Canadà

El fentanil és una droga sintètica molt més forta que l'heroïna que causa més morts a Nord-amèrica que les armes de foc i els accidents de trànsits junts. Una minúscula quantitat d'aquesta droga pot causar la mort d'una persona adulta i, com que és molt barata i fàcil d'aconseguir, es disparen els casos de sobredosi. Els autors del documental s'endinsen en un barri molt degradat de Vancouver, al Canadà, assolat per la droga. Recullen el testimoni colpidor de molts addictes sense sostre que omplen els carrers del barri i compren fentanil a les desenes de camells que hi ha a cada carrer i a cada cantonada. Però la gent del barri també s'organitza per intentar evitar el màxim nombre de morts possible. S'ha obert un centre gestionat pels consumidors de drogues mateixos on es reparteixen xeringues esterilitzades per frenar la propagació de malalties. Hi ha voluntaris que recorren els carrers del barri amb medicaments que poden evitar la mort per sobredosi si s'actua amb rapidesa. Fins i tot hi ha una clínica on es proporcionen drogues als addictes i un espai perquè la puguin consumir amb seguretat sota supervisió. La crisi del fentanil ja és molt greu a Nord-amèrica i aviat es podria estendre a moltes altres regions del món.

Més informació:

Fentanil: viatge a l'infern, a "Sense Ficció"

Direcció i guió: Dominic Streeter
Fotografia: Richard Boon, Matthew Innanen i Matthew Perrin
Muntatge: Chris Hailes
Música: Adam Daffurn
2020

"Fentanil, la droga més barata i mortal" ("Ten dollar death trip: inside the fentanyl crisis") és una producció de Hide&Seek en associació amb Vesio Productions.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3