El cel sobre John Lennon i Yoko Ono

Above Us Only Sky és la història que no s'havia explicat fins ara de l'àlbum de John Lennon Imagine, publicat el 1971, amb un missatge radical que manté la seva rellevància avui dia. El documental mostra la profunda col·laboració creativa entre John Lennon i Yoko Ono i explora les connexions artístiques, polítiques i musicals entre la parella. L'àlbum, i l'emblemàtica cançó que li dona títol, mostra el geni extraordinari d'una música que va definir un moviment i una era. Amb intervencions de Yoko Ono, Julian Lennon, el fotògraf David Bailey, el galerista John Dunbar, Dan Richter, veí de Yoko i exassistent personal de John, i Eddie Veal, dissenyador de l'estudi on es va gravar Imagine, a més d'imatges inèdites de l'arxiu privat de Lennon i Ono, se'ns presenta de primera mà l'entorn creatiu, humà i històric d'una de les cançons i un dels àlbums que van marcar tota una època, amb uns valors que continuen ben vigents.

El 8 de desembre de 1980, John Lennon era assassinat a trets per l'esquena davant de casa seva a Central Park, a Nova York. Feia tot just dos mesos que el cantant i compositor de Liverpool havia complert 40 anys. Han passat quaranta anys des d'aquell homicidi, i el 2021 en farà 50 de la publicació d'"Imagine", declarada cançó del segle per la National Music Publishers Association i que ha esdevingut un himne per a la pau, amb un missatge radical i uns valors que continuen ben vigents.

 

"Imagine", John Lennon i The Plastic Ono Band

 

El llargmetratge documental "El cel sobre John Lennon i Yoko Ono" ("John & Yoko: above us only sky") és la història que no s'havia explicat fins ara d'"Imagine". Mostra la profunda col·laboració creativa entre John Lennon i Yoko Ono i explora les connexions artístiques, polítiques i musicals entre la parella. L'àlbum, i l'emblemàtica cançó que li dona títol, expressa el geni extraordinari d'una música que va definir un moviment i una era.

Amb intervencions de Yoko Ono, Julian Lennon, el fotògraf David Bailey, el galerista John Dunbar, Dan Richter, veí de Yoko Ono i exassistent personal de John Lennon, i Eddie Veal, dissenyador de l'estudi on es va gravar "Imagine", a més d'imatges inèdites de l'arxiu privat de Lennon i Ono, "El cel sobre John Lennon i Yoko Ono" presenta de primera mà l'entorn creatiu, humà i històric d'una de les cançons i un dels àlbums que van marcar tota una època.

 

Yoko Ono

 

Yoko Ono va escriure la lletra d'"Imagine" a principis de 1971 i John en va compondre la música i la va interpretar. La tardor d'aquell any, l'àlbum es va convertir en número 1 al Regne Unit, primer; als Estats Units, després; i finalment, arreu del món. "Crec que en John i jo ens vam conèixer per fer aquesta cançó", declara Ono, amb la perspectiva de tots aquests anys. La història d'"Imagine" és la història d'amor de la parella.

 

 

"Imagine"

 

Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us, only sky
Imagine all the people
Living for today


Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace
You

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world
You
 

 

Fitxa tècnica
Direcció: Michael Epstein
Producció: Peter Worsley
Muntatge: Matthew Longfellow, Matt Ashton i Jerry Chater
Direcció de fotografia: Tim Sutton, Adam Vardy i John Halliday
Producció associada: Lorna Lithgow
2018
Una producció d'Eagle Rock Films Production en associació amb Channel 4 per a Eagle Rock Entertainment

 

Premis
Millor ús d'arxiu en una producció musical, Premis FOCAL 2019

 

Informació d'interèsDisponible fins al 28/01/2023 a les 23.59
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3