Alexandre Deulofeu: L'historiador del futur

Aquesta és la història d'Alexandre Deulofeu, que va demostrar que es pot historiar el futur i que va predir amb certesa grans canvis geopolítics.

Podem entendre com és el món avui mitjançant les matemàtiques?

Es pot arribar a predir l'evolució de la història?

Pot ser la història una ciència exacta?

 

Una producció de Visiona TV en coproducció amb Televisió de Catalunya i David de Montserrat.

Aquesta és l'aventura d'un home que, tot sol, es va proposar una de les empreses més grans imaginables: aconseguir la pau mundial. I ho va voler aconseguir amb l'ajuda només de la seva capacitat per entendre el funcionament de la història.

Alexandre Deulofeu (l'Armentera, 1903-Figueres, 1978) és un personatge alhora excepcional i totalment desconegut. Deulofeu va ser un estudiós solitari amb una particularíssima ambició: voler entendre i predir la història, voler trobar un model matemàtic que li havia de permetre imaginar el món del futur. I el més sorprenent és que Deulofeu se'n va sortir. Ho va aconseguir.

Va demostrar que es pot historiar el futur. Va desenvolupar la teoria de "la matemàtica de la història" en vuit volums. El pas del temps ha confirmat les seves previsions. Per exemple: en els anys 30 va preveure la desfeta de Iugoslàvia, la descolonització d'Egipte i l'Índia; el 1941, que Hitler perdria la II Guerra Mundial; els anys 40, que França perdria les seves colònies, i, en els anys 50, altres fets històrics com l'enfonsament de l'URSS o l'hegemonia d'Alemanya en l'Europa actual. D'altra banda, també va anunciar que l'estat espanyol es desintegraria al voltant del 2029.

I allò que encara resulta més sorprenent és que, malgrat el seu èxit, la seva teoria revolucionària va caure en el més absolut oblit.

Podeu veure el tràiler aquí. https://www.youtube.com/watch?v=W-m4ohajD7I

 

Més informació

http://www.matematicadelahistoria.cat/

Dirigit per Àngel Leiro.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3