TOTS ELS CLIPS

 • Una penyora salada
  Veure vídeo

  Una penyora salada

  "(S)avis" ha convidat al programa Carme Riera, escriptora, professora i acadèmica de la llengua. Ens parla dels seus records d'infantesa a Mallorca, dels seus primers anys a Barcelona i de la seva trajectòria literària, que obre "Te deix, amor, la mar com a penyora".

 • La pàtria franca de Giner
  Veure vídeo

  La pàtria franca de Giner

  "(S)avis" entrevista el sociòleg i expresident del Institut d'Estudis Catalans Salvador Giner. Amb Puigbó parla, entre altres aspectes, de la importància del coneixement del patrimoni propi i del seu concepte de nacionalistes i patriotes.

 • Mesurant la paraula
  Veure vídeo

  Mesurant la paraula

  Francesc Garriga ens explicava a "(S)avis" que no titulava els seus poemes per mandra, que cada llibre era una obra completa i que era auster a l'hora d'expressar-se. Com a escriptor de mirall antic, també prescindia de les majúscules als seus textos, deia que per una qüestió estètica. El sentim recitant una poesia sobre l'ofici d'escriure, la millor manera de mesurar la mètrica dels seus versos. El poema obre dient "tinc les paraules que em mereixo, la vida ha estat el mestre, no el llibre, són poques i no sempre puc dir les coses que voldria, però ja no hi ha temps per gaire més i em cal aprofitar-les".

 • Captiu només en vers
  Veure vídeo

  Captiu només en vers

  "(S)avis" va aturar ahir l'edició prevista inicialment per recuperar el programa que fa uns mesos va dedicar al malaguanyat Francesc Garriga. Vegem què ens explicava en la seva última visita a la televisió el poeta, professor i humanista que ens acaba de deixar, un erudit a qui el reconeixement del públic va arribar de gran. Sentim els seus versos amb la seva veu, un crit a la llibertat i al captiveri de les lletres.

 • Com ens reproduïm els catalans?
  Veure vídeo

  Com ens reproduïm els catalans?

  La demògrafa Anna Cabré explica que els catalans es reprodueixen biològicament però també a través de la immigració.

 • El sentit crític a la universitat
  Veure vídeo

  El sentit crític a la universitat

  L'economista Josep Maria Bricall es mostra crític amb la universitat, explica que li fa por que estigui perdent el sentit crític i humanista que ha sigut l'element fonamental de la seva història.

Anar al contingut