TOTS ELS PROGRAMES

 • GERMANES
  Veure vídeo

  GERMANES

  Secrets i mentides de família a "Sala 33", amb "Germanes" "Germanes" (2012), és la primera pel·lícula que dirigeix Carol López, i és l'adaptació de l'obra que ella mateixa va escriure i dirigir amb gran èxit de crítica i públic als escenaris teatrals. Amb reminiscències de "Les tres germanes" de Txékhov i de l'univers cinematogràfic de Woody Allen, López explica en clau de comèdia agredolça la història d'una família que es retroba un any després de la mort del pare en una reunió explosiva i plena de revelacions.

 • El gran Siset
  Veure vídeo

  El gran Siset

  L'ordinador del Siset s'ha cremat i en vol un altre. Però justament l'orientador escolar ho desaconsella perquè, segons ell, el Siset és ciberaddicte. El Siset hi insisteix, però la Marta li diu que si en vol un altre se l'haurà de pagar ell mateix. El Siset, desesperat, s'inventa una pàgina web per fer diners, amb la qual aconseguirà un èxit total.

 • "Sala 33" reviu el cop d'estat, amb "23-F: el dia més difícil del rei"
  Veure vídeo

  "Sala 33" reviu el cop d'estat, amb "23-F: el dia més difícil del rei"

  La minisèrie de dos capítols s'emet íntegrament al 33, la nit del 2 de gener Àlex Gorina conversa amb Sílvia Quer, directora de la sèrie El 23 de febrer de 1981 la democràcia espanyola va viure disset hores i mitja dramàtiques que van amenaçar la seva legitimitat. Van ser disset hores d'incertesa i angoixa, que Sílvia Quer resumeix en una minisèrie apassionant de dos episodis, en els quals assistim al cop d'estat militar al Congrés dels Diputats de Madrid; però també veiem una cara inèdita de la història: el procés que va portar el rei Joan Carles, cap de les forces armades, a fer fracassar el cop.

 • Dret a saber
  Veure vídeo

  Dret a saber

  Una nit, la Marta renya l'àvia Conxita perquè està mirant a la tele un "reality" sobre gent desapareguda. De sobte, la Marta s'adona que la convidada al programa -la Mònica- és una germana que no coneixia. La Marta no s'ho pot creure, però decideix telefonar al programa i convidar la Mònica a passar uns dies a casa.

 • Lluita contra el nazisme a "Sala 33", amb "Andorra, entre el torb i la Gestapo"
  Veure vídeo

  Lluita contra el nazisme a "Sala 33", amb "Andorra, entre el torb i la Gestapo"

  La minisèrie de 2 capítols s'emet íntegrament al 33, la nit de Sant Esteve Àlex Gorina parla amb Lluís M. Güell, director de la sèrie "Andorra, entre el torb i la Gestapo" és una de les minisèries pioneres de Televisió de Catalunya. És una gran producció d'aventures i espionatge ambientada en un marc històric real i apassionant, el de les cadenes d'evasió de França.

 • Familia.cat - 100 % de nicotina
  Veure vídeo

  Familia.cat - 100 % de nicotina

  La Marta sospita que la Cristina fuma d'amagat, però no en té proves, i demana al Quim que ho esbrini sigui com sigui. El Quim, aconsellat pel Siset, es crea un perfil fals a Facebook, es fa passar per Kevin-Jesús -un adolescent atractiu-, i es lliga la seva pròpia filla, que pica l'ham.

 • "Sala 33" se suma a l'Any Espriu, amb "Laia"
  Veure vídeo

  "Sala 33" se suma a l'Any Espriu, amb "Laia"

  Àlex Gorina entrevista Núria Espert, protagonista de la pel·lícula. "Laia" (1972) és l'única adaptació cinematogràfica d'una obra de Salvador Espriu. Núria Espert i Paco Rabal interpreten els papers principals d'una història passional que té lloc a la vora del mar"

 • Un berenar a Ginebra
  Veure vídeo

  Un berenar a Ginebra

  L'any 1973, a les darreries del franquisme, Mercè Rodoreda coincideix a Ginebra amb el crític literari i editor Josep Maria Castellet i el convida a berenar a casa seva. L'escriptora, certament un personatge recòndit, guardava el secret de tot allò que la concernia; s'havia convertit ella mateixa en secret o, potser, fins i tot, en productora de secrets. Però, aquella tarda, estranyament, s'obrí i en compartí molts.

 • Familia.cat - La pubertat del siset
  Veure vídeo

  Familia.cat - La pubertat del siset

  L'orientador del col·legi demana un favor al Siset: que ajudi la Vanessa -una alumna molt problemàtica- a estudiar perquè aprovi els exàmens. Si hi accedeix, mai més farà classes d'Educació Física. El Siset llavors comença a ajudar la Vanessa, però no s'hauria imaginat mai que la nena acabaria bojament enamorada d'ell.

 • "Sala 33" fa un cant a la vida amb "Ens veiem demà"
  Veure vídeo

  "Sala 33" fa un cant a la vida amb "Ens veiem demà"

  Àlex Gorina entrevista el director de la pel·lícula, Xavier Berraondo L'abril del 2001, Jordi Berraondo moria assassinat en circumstàncies que no han estat mai aclarides. Uns anys més tard, el seu germà Xavier, guionista i realitzador de televisió, va convertir el dolor i la ràbia provocada per aquesta pèrdua en un llargmetratge cinematogràfic d'una gran intensitat emocional.

 • "Sala 33" emet dues pel·lícules sobre la relació entre cinema i pintura
  Veure vídeo

  "Sala 33" emet dues pel·lícules sobre la relació entre cinema i pintura

  Àlex Gorina entrevista Frederic Amat, de qui s'emet la pel·lícula "Tres llunes". Frederic Amat és un reconegut artista plàstic i escenògraf que ha ampliat el seu camp d'acció a la posada en escena cinematogràfica. Amb "Tres llunes" es converteix en una mena d'ambaixador en el cinema de tres grans creadors del segle XX: Federico García Lorca, Joan Brossa i Guillermo Cabrera Infante.

 • Familia.cat - L'amic del Siset
  Veure vídeo

  Familia.cat - L'amic del Siset

  La Marta està contenta perquè el Siset té un nou amic -el Roger- i ja no passa tanta estona jugant amb l'ordinador. Per enfortir la relació, la Marta convida el Roger i els seus pares a una calçotada al jardí. Però, quan els pares arriben, la Marta descobreix que no són el tipus de família que esperava.

 • "Sala 33" dedica un programa al festival de cinema per a televisió Zoom Igualada
  Veure vídeo

  "Sala 33" dedica un programa al festival de cinema per a televisió Zoom Igualada

  Àlex Gorina parla amb Jordi Comellas, director del Zoom, a l'Ateneu Igualadí, on es fan les projeccions del festival. Junts comentaran el bon moment que viu la creació de ficció televisiva i les seves relacions amb la indústria cinematogràfica El Zoom Igualada celebra l'onzena edició del 27 de novembre a l'1 de desembre amb el focus posat en la ficció europea per a televisió. Aquest any, la secció oficial a competició consta d'una desena de títols, entre TV-movies i mini sèries, entre els quals n'hi ha de tan esperats com "Un berenar a Ginebra", de Ventura Pons; "Descalç sobre la terra vermella", d'Oriol Ferrer; o "Vicente Ferrer", d'Agustín Crespi. El programa emet "Concepción Arenal, la visitadora de presons", guanyadora del premi al Millor telefilm en l'edició 2012

 • Família.cat - El preu de la fama
  Veure vídeo

  Família.cat - El preu de la fama

  La Cristina s'adona que tots els seus companys de classe es riuen d'ella, d'amagat. Amoïnada, fa una visita a l'orientador escolar de l'Institut, que li destapa el que passa realment: algú ha gravat d'amagat un vídeo en què la Cristina apareix en una situació compromesa, i l'ha penjat al YouTube. Malgrat el mal tràngol inicial, la Cristina comprova que s'ha convertit en la nova estrella d'internet.

 • Les aventures d'"El gran Vázquez", a "Sala 33"
  Veure vídeo

  Les aventures d'"El gran Vázquez", a "Sala 33"

  Àlex Gorina es troba amb Vicky Vázquez, una de les filles del dibuixant, a l'espai de Norma Còmics de Barcelona. Allà, entre exemplars dels àlbums del pare, Gorina i Vicky Vázquez parlaran del 'biopic' -pel·lícula biogràfica- com a gènere cinematogràfic; de la seva fidelitat als fets reals; de les sensacions de veure l'experiència personal i familiar traslladada a la gran pantalla; i de l'aventura que va suposar viure la infantesa amb un pare tan poc convencional i excepcional com va ser Manuel Vázquez. Manuel Vázquez Gallego (1930-1995) va ser una de les primeres figures de Bruguera, l'editorial de còmics més gran de l'estat espanyol durant les dècades dels cinquanta i els seixanta. Amb la característica signatura "by Vázquez", el dibuixant va crear personatges inoblidables i carismàtics, que es troben entre els més populars de la història de l'humor gràfic espanyol: "La Familia Cebolleta", "Las Hermanas Gilda", "Anacleto, agente secreto", o "El tío Vázquez", aquest últim basat en les pròpies vivències de l'autor, avesat a la picaresca i a la col·lecció de deutes i creditors. El cineasta barcelonès Óscar Aibar va iniciar la seva carrera com a guionista de còmics a revistes com Makoki, on va arribar a coincidir amb Vázquez, a qui admirava des de petit. Al cap dels anys, el director d'"Atolladero" (1996) o "El bosc" (2012) va poder convertir l'admiració en un llargmetratge de ficció inspirat en l'atzarosa vida de Vázquez, a qui dóna vida Santiago Segura.