Souvenir

"Souvenir" de Rosa Vergés, al "Sala 33"

"Sala 33" continua el recorregut per la filmografia d'una de les directores fonamentals per entendre l'evolució del cine català recent. Diumenge recuperem la segona pel·lícula de Vergés, "Souvenir", una comèdia que ens durà a la Barcelona de mitjans dels anys 90 de la mà d'un noi japonès solitari i una hostessa de vol.

Diuen que els pols oposats s'atrauen. Com, si no, s'explica la fascinació mútua entre catalans i japonesos? La resposta, o més ben dit una possible resposta la trobem a "Souvenir"(1994) de Rosa Vergés. Després de l'èxit artístic i comercial de "Boom boom" (1990), Vergés no ho tenia gens fàcil per satisfer les expectatives del públic i de la crítica. Vergés va apostar a la sempre difícil segona pel·lícula, per una comèdia elegant i romàntica que comença a l'aire (literalment, en un avió) i per accident (un cop més literalment, en un pas de vianants).

Els protagonistes d'aquest "accident" seran l'hostessa de vol Rita i el japonès Yoshio (Emma Suárez i Futoshi Kasagawa). La química entre tots dos és l'autèntic motor i la pedra angular d'aquesta comèdia d'embolics. El xoc cultural entre el Japó i Catalunya i la peculiar història d'amor que protagonitzaran els dos personatges dóna pas a alguns dels moments més divertits i entranyables de la pel·lícula. "Souvenir" també es pot veure com un retrat dels 90, els "anys zero" de Barcelona com a destinació turística per excel·lència. És un moment en què neixen nous barris, comencen les cues als edificis modernistes i la vella ciutat es regenera. I precisament aquesta serà la ciutat on aterrarà mig despistat, mig trist el japonès Yoshio.

Després de l'exitosa experiència a "Boom boom", Vergés va comptar amb Jordi Beltran per fer el guió de "Souvenir". El guió del tàndem Beltran-Vergés beu directament de les dues grans escoles de la comèdia americana. Primer, la comèdia sofisticada, amb diàlegs esmolats i enquadraments molt pensats i després l'escola de

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3