"Sala 33" persegueix la boira, amb "Ventre blanc"

Àlex Gorina es troba amb Jordi Lara a l'escola Sant Miquel dels Sants de Vic, el lloc on el director vigatà havia estudiat de petit i al qual va tornar per rodar moltes escenes de "Ventre blanc". El programa també comptarà amb la intervenció d'alguns dels personatges principals de la pel·lícula, que s'interpreten a ells mateixos: Xavier Blancafort, Manel Dot, Gisela Figueras i Xevi Furriols.

La boira ens envolta i determina un tarannà, però aquest fenomen climatològic està desapareixent i, amb ell, se'n va també una manera de ser i de fer. Retenir la boira implica mantenir una part que connecta amb la nostra essència. A partir d'aquesta metàfora s'articula "Ventre blanc" (2012), un viatge poètic, ple d'imaginació i amb sentit de l'humor, que ens porta al món mental dels records de la infància. Els protagonistes són tres homes que porten els capgrossos a la festa major d'una ciutat que s'assembla molt a Vic. Tres homes adults que no han perdut la capacitat d'il·lusionar-se com si fossin canalla, malgrat que la vida els posi davant de reptes i decepcions. Una nena els observa i diu: "un capgròs és com una persona que s'ha empassat una altra persona". I la boira que no torna.

Lara és escriptor, cineasta i músic. Ha treballat a fons el diàleg entre les arts, i en especial entre la imatge literària i la fílmica. La seva darrera novel.la és "Una màquina d'espavilar ocells de nit" (Edicions de 1984).

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3