Les aventures d'"El gran Vázquez", a "Sala 33"

Àlex Gorina es troba amb Vicky Vázquez, una de les filles del dibuixant, a l'espai de Norma Còmics de Barcelona. Allà, entre exemplars dels àlbums del pare, Gorina i Vicky Vázquez parlaran del 'biopic' -pel·lícula biogràfica- com a gènere cinematogràfic; de la seva fidelitat als fets reals; de les sensacions de veure l'experiència personal i familiar traslladada a la gran pantalla; i de l'aventura que va suposar viure la infantesa amb un pare tan poc convencional i excepcional com va ser Manuel Vázquez.

Manuel Vázquez Gallego (1930-1995) va ser una de les primeres figures de Bruguera, l'editorial de còmics més gran de l'estat espanyol durant les dècades dels cinquanta i els seixanta. Amb la característica signatura "by Vázquez", el dibuixant va crear personatges inoblidables i carismàtics, que es troben entre els més populars de la història de l'humor gràfic espanyol: "La Familia Cebolleta", "Las Hermanas Gilda", "Anacleto, agente secreto", o "El tío Vázquez", aquest últim basat en les pròpies vivències de l'autor, avesat a la picaresca i a la col·lecció de deutes i creditors.

El cineasta barcelonès Óscar Aibar va iniciar la seva carrera com a guionista de còmics a revistes com Makoki, on va arribar a coincidir amb Vázquez, a qui admirava des de petit. Al cap dels anys, el director d'"Atolladero" (1996) o "El bosc" (2012) va poder convertir l'admiració en un llargmetratge de ficció inspirat en l'atzarosa vida de Vázquez, a qui dóna vida Santiago Segura.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3