La por

"Sala 33" seu a sopar amb un monstre, amb "La por"

Àlex Gorina conversa amb Jordi Cadena, director d'un film que mira el costat fosc de la naturalesa humana

"La por" (2013) és una pel·lícula d'una mena de terror quotidià, íntim i domèstic. Un terror que no s'intueix de portes enfora, però que es pateix de portes endins. És la història d'una família benestant com qualsevol altra -un pare, una mare, un fill adolescent i una filla petita- i de la seva convivència amb una violència brutal i inexplicable, que converteix les seves vides en un infern silenciós.

Jordi Cadena parteix de la novel·la "M" de Lolita Bosch (Cruïlla, 2005), autora que ja va adaptar a "Elisa K" (codirigida amb Judith Colell, 2010), per oferir un film depurat, concís i contundent, que deixa l'horror en el fora de camp i es concentra en els seus efectes, que transmet a través del rostre dels actors. Ramon Madaula va guanyar el Premi Gaudí al Millor actor secundari pel seu paper en el film, una intervenció breu, però que plana per damunt de tot el metratge. Roser Camí, Igor Szpakowski i Alícia Falcó completen el repartiment d'una pel·lícula que aconsegueix ser eloqüent sense alçar la veu i que construeix la tensió d'una manera tan sòlida com admirable.

Àlex Gorina es troba amb Jordi Cadena per parlar de "La por", un projecte que el director defineix com "una reflexió sobre la persistència del mal a la nostra societat" i que li va permetre treballar en una línia minimalista influïda per la seva admiració pel cinema del danès Carl T. Dreyer. Jordi Cadena va ser candidat al Premi Gaudí al Millor director pel seu treball a "La por".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3