Santiago Montero: "Deliris de formigó"

Contingut per majors de 16 anys

Santiago Montero, un prestigiós enginyer industrial superior, expert en infraestructures i que, entre altres càrrecs, ha estat assessor de la presidència de la Cambra de Comerç Barcelona.

Amb Montero analitzarem, in situ, la realitat de tres de les infraestructures més importants d'Espanya i Catalunya. Pujarem a l'AVE per fer el trajecte Barcelona-Saragossa, baixarem a les profunditats de l'estació Santa Rosa de la línia Línia 9 del metro de Barcelona i acabarem el recorregut a la Terminal 1 de l'aeroport del Prat.

En el decurs del programa, el convidat valorarà amb esperit crític el "com" i el "perquè" d'aquestes inversions, promogudes en el decurs dels anys de l'anomenada "bombolla" i revelarà quins van ser els "deliris de formigó" que van tenir els responsables de les administracions públiques quan les van engegar.

Des del seu profund coneixement del món de les infraestructures, Santiago Montero ens convidarà a reflexionar argumentant que "la decisió de l'Alta Velocitat Espanyola és pròpia d'un país dictatorial per centralitzar tota l'activitat econòmica, social i política a Madrid", que "ni a Espanya ni a Catalunya els interessos generals tenen, gairebé mai, una força massa gran en les grans decisions" i valorarà el fet que "la Línia 9 pot arribar a costar el 8 per cent del PIB de Catalunya."

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3