RECERCA EN MALALTIES MINORITÀRIES IMPULSADA PER LA MARATÓ 2019

Un total de 91 equips líders en la recerca sobre malalties minoritàries rebran finançament de La Marató 2019 per dur a terme 41 projectes de recerca biomèdica d'excel·lència. Els investigadors treballaran per aconseguir proves per detectar aquestes malalties en el moment de néixer, per fer disminuir el temps de diagnòstic i disposar de tractaments eficients, adequats i segurs, amb l'objectiu de millorar la qualitat i l'esperança de vida de les persones que hi conviuen.

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3
LA MARATÓ DE TV3

Recerca en malalties minoritàries: millorar el coneixement i les teràpies per a la paràlisi supranuclear progressiva

La paràlisi supranuclear progressiva és una malaltia neurodegenerativa rara que sovint es confon amb el Parkinson. En aquest projecte, liderat pel doctor Yaroslau Compta, de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer Hospital Clínic (IDIBAPS), s'estudiarà la malaltia a partir d'un registre dels casos a la província de Barcelona per trobar-ne els biomarcadors. També es durà a terme un programa d'educació terapèutica que millorarà la qualitat de vida dels pacients i dels seus cuidadors.

VÍDEOS DE LA COL·LECCIÓ

Anar al contingut