Recerca en malalties minoritàries impulsada per La Marató 2019

Un total de 91 equips líders en la recerca sobre malalties minoritàries rebran finançament de La Marató 2019 per dur a terme 41 projectes de recerca biomèdica d'excel·lència. Els investigadors treballaran per aconseguir proves per detectar aquestes malalties en el moment de néixer, per fer disminuir el temps de diagnòstic i disposar de tractaments eficients, adequats i segurs, amb l'objectiu de millorar la qualitat i l'esperança de vida de les persones que hi conviuen.

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3
La Marató de TV3

Recerca en malalties minoritàries: possible tractament per a una malaltia que transforma els teixits en ossos

La fibrodisplàsia ossificant progressiva és una malaltia rara i hereditària que fa que alguns teixits de l'organisme, com els músculs o els tendons, es converteixin en os. Ja s'ha descobert un fàrmac que bloqueja la malaltia en models animals i, gràcies a l'impuls de La Marató 2019, el doctor Francesc Ventura, de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, estudiarà per què funciona i en quines dosis s'ha d'administrar per poder-lo aplicar en un futur als humans.

VÍDEOS DE LA COL·LECCIÓ

Anar al contingut