Recerca en malalties minoritàries impulsada per La Marató 2019

Un total de 91 equips líders en la recerca sobre malalties minoritàries rebran finançament de La Marató 2019 per dur a terme 41 projectes de recerca biomèdica d'excel·lència. Els investigadors treballaran per aconseguir proves per detectar aquestes malalties en el moment de néixer, per fer disminuir el temps de diagnòstic i disposar de tractaments eficients, adequats i segurs, amb l'objectiu de millorar la qualitat i l'esperança de vida de les persones que hi conviuen.

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3
LA MARATÓ DE TV3

Recerca en malalties minoritàries: diagnosticar una síndrome que dificulta la reparació d'errors genètics

Al llarg de la vida, el nostre material genètic acumula errors que, normalment, són reparats. Tanmateix, existeix una síndrome minoritària que dificulta aquesta reparació. Les persones que la tenen acostumen a desenvolupar tumors durant la infantesa i no arriben a l'edat adulta. Amb l'impuls de La Marató 2019, l'equip de la doctora Marta Pineda, de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge i de l'Institut Català d'Oncologia, pretén millorar el diagnòstic d'aquesta síndrome i prevenir l'aparició del càncer que se'n deriva.

VÍDEOS DE LA COL·LECCIÓ

Anar al contingut