Recerca en malalties minoritàries impulsada per La Marató 2019

Un total de 91 equips líders en la recerca sobre malalties minoritàries rebran finançament de La Marató 2019 per dur a terme 41 projectes de recerca biomèdica d'excel·lència. Els investigadors treballaran per aconseguir proves per detectar aquestes malalties en el moment de néixer, per fer disminuir el temps de diagnòstic i disposar de tractaments eficients, adequats i segurs, amb l'objectiu de millorar la qualitat i l'esperança de vida de les persones que hi conviuen.

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3
LA MARATÓ DE TV3

Recerca en malalties minoritàries: avançar en el coneixement de les atàxies hereditàries i les paraparèsies espàstiques

Les atàxies hereditàries i les paraparèsies espàstiques són dos grups de malalties minoritàries neurodegeneratives que provoquen limitacions en la mobilitat. Gràcies als recursos recaptats en La Marató 2019, l'equip liderat pel doctor Carlos Casasnovas, de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge, investigarà les alteracions genètiques que provoquen aquestes patologies per diagnosticar i prevenir casos nous en les famílies i posar les bases per trobar-hi un tractament eficient.

VÍDEOS DE LA COL·LECCIÓ

Anar al contingut