Anar a la navegació principalAnar al contingut
els adolescents
reproduir

els adolescents

Durada: 51 min

La Mireia Segú, la reportera del programa, va a casa del Josep i l'Assumpta, pares de dos fills adolescents. La Mireia acompanyarà la Irina, la filla de 16 anys, en una nit de festa. Les càmeres del programa recolliran la negociació de l'hora de tornada i el sacrifici que fa el pare per anar-la a buscar amb cotxe a les 5 de la matinada. Gràcies al programa "Salut i escola", que impulsa el Departament d'Educació, se sabran quines són les preocupacions i els dubtes que tenen els joves en relació amb el sexe. La Mireia visitarà un institut de Ripollet on, un cop per setmana, una infermera informa als alumnes i resol els dubtes sobre aquesta qüestió. La pedagoga Eva Bach aportarà la visió de l'expert en aquest punt i donarà alguns consells pràctics sobre la manera de parlar de sexe als fills. La cuinera Carme Ruscalleda serà la convidada del programa, que hi assistirà en la seva condició de mare i d'àvia. Donarà alguns consells sobre la manera d'alimentar bé els fills i farà memòria d'alguns hàbits alimentaris que s'han perdut i que seria bo de recuperar, com el pa amb xocolata o les coques de forner. El Consell de pares, protagonitzat per una vintena de parelles, es dedicarà a parlar del mòbil: quina és la millor edat per començar a tenir-ne, com s'ha de fer servir i qui n'ha de pagar la factura. A la secció del pare primerenc, el Lluís Gavaldà parlarà del llit portàtil, popularment anomenat "parc". Explicarà els misteris que hi ha al voltant d'aquest objecte.

11/05/2008
reproduir

11/05/2008

Durada: 56 min

"Qui els va parir!" convidarà Jordi Sabater Pi, pare del Floquet de Neu, Mònica Glaenzel i Lluís Marco; parlarà de les relacions entre pares i fills i analitzarà com abordar el tema de la mort amb els menuts. Que els micos i els homes no són tan diferents ja se sabia, però quan s'analitzen els vincles que s'estableixen entre pares i fills aquest fet encara es fa més evident. La Mireia Segú, la reportera del programa, va anar a visitar els micos del Zoo de Barcelona acompanyada de la conservadora dels primats, la Maria Teresa Abelló. El programa mostrarà com actuen els micos amb les seves cries i quines semblances tenen amb els humans. Al plató hi haurà un avi molt especial: és avi de 2 néts humans, però també de 21 goril·les. Jordi Sabater Pi, pare del Floquet de Neu, visitarà el programa per parlar de la seva experiència com a avi. "Qui els va parir!" també abordarà les típiques visites al metge amb els nens. I ho farà seguint una pediatra de l'Hospital General de Vic. Seran al plató dues persones que són metges en la ficció i pares en la vida real: Mònica Glaenzel i Lluís Marco. Els pares del Consell de pares explicaran com podem parlar de la mort als fills. Què se'ls ha de dir quan es mor l'avi o un amic o un animal de companyia? S'ha d'evitar que els nens assisteixin als enterraments? Se'ls ha de parlar de la mort? Aquestes són algunes de les preguntes que es mirarà de respondre. Finalment, en Lluís Gavaldà portarà vídeos que circulen per la xarxa sobre nens una mica entremaliats.

18/05/2008
reproduir

18/05/2008

Durada: 54 min

"Qui els va parir!" ensenyarà com treballen les mestres de l'Hospital de Sant Joan de Déu i inaugurarà la llar d'infants del programa per potenciar la conciliació laboral i familiar. Molta gent no sap que en molts hospitals s'han creat escoles perquè els nens que hi han de passar temporades llargues puguin seguir els seus estudis i no perdre cursos. En aquestes escoles hi treballen mestres que cada dia s'enfronten a situacions ben diverses. La Mireia Segú, la reportera del programa, ha anat a visitar les mestres de l'escola de l'Hospital de Sant Joan de Déu per conèixer com s'organitzen, com és el dia a dia dels nens que hi estan ingressats i com ho viuen els seus pares. Al plató hi haurà el guionista i escriptor Albert Espinosa, i l'escriptora i periodista Elisabet Pedrosa. Tots dos explicaran les seves experiències relacionades amb la malaltia i els hospitals. També es parlarà de la dificultat de conciliar la vida laboral i la familiar, i el programa vol ser el primer a fer-hi alguna cosa. Per aquest motiu muntarà una llar d'infants per als treballadors del "Qui els va parir!", perquè mentre treballin puguin tenir els nens controlats. D'aquest tema en parlaran dues persones que són parella a la ficció, la Berta i el Monràs de "Ventdelplà". La Rosa Gàmiz, que ha aparegut embarassada a la sèrie, acaba de tenir el seu primer fill. Ella i el Pep Cruz, que ja és avi, parlaran de les seves vivències com a pares i sobre com s'ho fan per treballar i tenir cura dels fills. La Mireia Segú ha anat a conèixer dos casos de dones que, davant la dificultat de conciliar totes dues coses, fan la seva feina amb els nens.

25/05/2008
reproduir

25/05/2008

Durada: 59 min

"Qui els va parir!" Lucrecia i Gerard Quintana explicaran que la paternitat ha estat una font d'inspiració per crear música. La Mireia Segú, la reportera del programa, visitarà una família que ha decidit fer un canvi radical de vida. Han deixat la ciutat per anar a viure a un poblet perdut a la muntanya. Explicaran com és la seva nova vida i com és l'escola rural on ara va la seva filla. El músic Gerard Quintana, pare de 3 nens, també va fer en el seu moment un canvi de vida. Ara viu a Eivissa però visitarà el plató del programa per explicar com és la vida allà, com és ell com a pare i de quina manera li ha canviat la vida després de tenir fills. També hi serà la cantant Lucrecia, mare d'un nen que es diu Jan. Descobrirà si és una mare patidora o no i com s'ho fa per compaginar la seva carrera professional i familiar. La Mireia donarà a conèixer la història d'un parella, un català i una equatoriana, que esperaven un fill i van voler que la seva família, que viu a l'Equador, seguís tot el procés de l'embaràs i el naixement de la criatura a través d'internet. Torna el consell de mestres del programa. Aquesta vegada parlant de la moda que es porta a les aules. Al plató hi haurà sis adolescents, sis estils molt diferents i la Lucrecia, el Gerard Quintana i el Lluís Gavaldà faran de jurat i valoraran l'estètica de cadascun. Finalment en Lluís Gavaldà ensenyarà alguns vídeos que ha trobat a través de la xarxa on els protagonistes són els infants i els pares.

08/06/2008
reproduir

08/06/2008

Durada: 52 min

"Qui els va parir!" arriba la gran final del concurs "Els millors avis de Catalunya" i planteja a Ferran Adrià el repte de fer menjar tres nens díficils. Arriba la gran final del concurs "Els millors avis de Catalunya". Un jurat format per 3 avis ben coneguts, el pallasso Tortell Poltrona; l'actriu Maife Gil, la Cecília d'"El cor de la ciutat", i el músic Pau Riba seran els responsables d'escollir una parella entre les 3 finalistes. "Qui els va parir!" va engegar aquest concurs fa unes quantes setmanes com a homenatge a la feina que fan els avis amb els néts. El guanyador farà un creuer de 8 dies pel Mediterrani! El programa ha plantejat un repte al millor cuiner del món, Ferran Adrià. La Mireia Segú, la reportera del programa, va anar a sopar a casa de tres germans que el que menys els agrada és el menjar, sobretot la verdura. Va viure en directe la paciència que han de tenir els seus pares. Per aquest motiu "Qui els va parir!" va proposar a l'ànima del Bulli que cuinés per a aquests nens, per veure si el millor cuiner del món era capaç de fer-los menjar. El plat que va preparar va ser una crema d'espàrrecs amb esferificació de iogurt. Finalment, els membres del nostre Consell de pares parlaran de les seves preocupacions en relació amb el tema de les drogues i els fills. En Ramon Casals, professor i pedagog, serà al plató del programa per donar alguns consells. En Lluís Gavaldà, que habitualment porta vídeos que ha trobat per la xarxa, ensenyarà alguns exemples d'avis que, tot i la bona voluntat, no se n'acaben de sortir.

15/06/2008
reproduir

15/06/2008

Durada: 56 min

"Qui els va parir!" es planteja la motivació per tenir fills i compta amb les opinions de personatges coneguts que han decidit no ser pares o que encara s'ho estan pensant Fa 18 edicions que el programa parla de ser pares i, ara ha decidit parlar dels que no ho volen ser o dels que no n'estan segurs. Per què la gent té fills? Aquesta és la pregunta que Carles Capdevila formula als convidats. En el bàndol dels que ja són pares hi haurà en Lluís Gavaldà, l'actor Joan Pera, pare de sis fills, i el filòsof Francesc Torralba, que hi aportarà la visió més teòrica. Al bàndol dels que no en volen tenir o que encara s'ho estan pensant hi haurà la Mireia Segú, el presentador del TN migdia Xavi Coral, i la meteoròloga Mònica López. I altres personatges coneguts que, de moment, han decidit no ser pares, també ho explicaran. D'altra banda "Qui els va parir!" explicarà la història d'un pare de família amant dels animals. La Mireia Segú ha anat a casa seva per conèixer la relació que tenen els seus fills amb els animals, que en aquest cas, no són els típics hàmsters, cucs de seda o periquitos. Ara que és època d'exàmens, el consell de mestres parlarà del gran tema de les "xuletes" i en mostraran alguns exemples al plató. A més, explicaran algunes de les respostes més insòlites que s'han trobat corregint exàmens. Finalment en Lluís Gavaldà parlarà de les banyeres per a infants. Per què n'hi ha tantes, de tantes mides i formes? Sovint se n'acaben acumulant 5 o 6 i després ningú sap què fer-ne!

22/06/2008
reproduir

22/06/2008

Durada: 56 min

TV3 presenta l'última edició de la temporada de "Qui els va parir!" en què es recordaran els millors moments del programa en companyia de tots els pares i mares que han estat protagonistes dels reportatges. Amb el final de curs arriba també el final del programa. Durant aquestes 20 edicions a "Qui els va parir!" s'ha parit, s'ha donat el pit, s'ha pres la primera papilla, s'han trobat polls, s'ha apadrinat i adoptat un nen, s'ha anat de discoteca per primera vegada, s'han conegut els millors avis de Catalunya, i hi ha qui s'ha separat i qui s'ha reconstituït... S'han fet moltes coses que ara es recordaran i es compartiran amb els protagonistes. Per aquest motiu, diumenge, el públic estarà format per tots els pares i mares que han aparegut en els reportatges de la Mireia. Es tornaran a reviure els millors moments amb ells. Visitarà el programa un dels tenors més joves del món, que ja va aparèixer en vídeo en un dels capítols, el fill del Toni Albà, el Ton, que cantarà òpera en el plató. "Qui els va parir!" també parlarà amb la ministra Carme Chacón, ara de baixa maternal, que va passar pel programa quan encara estava embarassada. Aquell dia ens va dir, en primícia, el nom del seu fill, Miquel. Chacon comentarà com ha anat aquest primer mes com a mare i amb quines dificultats es troba. L'últim reportatge que el Carles li ha encarregat a la Mireia ha estat anar de viatge de fi de curs. Ha acompanyat un grup de nois i noies de 4t d'ESO a Itàlia per investigar què es fa en aquests viatges. El Consell de Mestres parlarà de les vacances i dels exalumnes i es mostraran alguns dels moments censurats del Consell de Pares.