Som romans

La reportera Georgina Pujol dispara una gran catapulta, una de les armes més potents de l'exèrcit romà. I era un exèrcit professional amb grans coneixements de tecnologia i enginyeria.
Sota el casc urbà de Tarragona hi una cova natural amb un gran llac subterrani d'aigua dolça. La reportera hi baixa acompanyada d'espeleòlegs i hi descobreix el primer aqüeducte romà de l'antiga Tarraco, excavat a la roca.
Jaume Vilalta explica com es va dissenyar l'aqüeducte del Pont del Diable, que abastia els cent mil habitants de Tarraco.
També visitem el pont romà de Martorell, construït per les legions l'any 10 abans de Crist, aprenem com els soldats feien la Via Augusta i coneixem l'Eutiques, un conductor de quadrigues que competia al Circ romà, el que equivaldria a un pilot de fórmula 1 actual.
Per acabar, assistim a un banquet d'un pater familias romà. Allà descobrim que les dones es depilaven amb cera, es tenyien els cabells i també feien dieta per estar més primes. O sigui, que els rituals de bellesa tampoc no han canviat tant des de llavors.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3