Emergència climàtica

La crisi climàtica ha impactat en l'agenda política i mediàtica global. Per això, anem al lloc del món on més es noten els efectes del canvi climàtic: Svalbard.

Aquest arxipèlag de l'Àrtic és el lloc habitat més proper al Pol Nord i les temperatures, a l'hivern, ja han augmentat més de 7 graus. El desgel de les glaceres, les esllavissades, els moviments de terra o la pèrdua d'hàbitat de l'ós polar estan afectant directament aquesta zona.

En parlarem amb l'exprimera ministra de Noruega, Gro Harlem Brundtland. Ella va ser la primera política a posar sobre la taula la necessitat d'un desenvolupament sostenible, a la dècada dels anys 80.

Javier Bardem, actor i activista contra el canvi climàtic, es mirarà el capítol amb nosaltres i aportarà la seva visió i experiència a l'Antàrtida.

També posarem el focus a Catalunya, on les accions polítiques per combatre la crisi climàtica de moment són lluny del que demanen els organismes internacionals. En parlarem amb experts i visitarem la petroquímica de Tarragona.

Les mobilitzacions de joves d'arreu del món, i al nostre país, també tindran un lloc destacat en aquest capítol.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3