Una arma de guerra

Una arma de guerra

El reportatge centra la mirada en el projecte de l'organització CULTURA I CONFLICTE "Encara hi ha algú al bosc", que consisteix en un documental, una obra de teatre i una instal·lació fotogràfica, protagonitzat tot per dones que van ser violades en la guerra dels Balcans, que es va acabar oficialment ara fa 25 anys.
El projecte també parla dels fills que van néixer d'aquelles violacions, molts d'ells rebutjats per les mares, obligades a parir en contra de la seva voluntat.
El director teatral Joan Arqué, la dramaturga Anna Maria Ricart i l'actriu Magda Puig expliquen els seus objectius i les seves vivències a l'hora de posar-se davant d'un tema tan dolorós com aquest. I destaquen la necessitat d'evidenciar que no és un conflicte passat, sinó que està molt viu en la ment de les dones afectades.
Es calcula que entre 20.000 i 50.000 dones van ser violades en aquest conflicte armat, uns actes que van ser considerats com a "arma de guerra" i que van arribar per primer cop al Tribunal Penal Internacional per ser jutjats com a crims de guerra.
El reportatge compta també amb l'aportació de l'historiador Julián Casanova, que acaba de publicar "Una violencia indómita. El siglo XX europeo", en què para especial atenció a la violència contra les dones en la guerra dels Balcans i assegura que no va ser casual, que estava orquestrada per les elits del poder com a arma de guerra i extermini.

TEMES:
Cultura
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3