Un ofici, un art

Alguns oficis han traspassat el taller i han pujat a l'escenari per formar part de diversos espectacles, de llocs magnífics o d'un museu, com ens expliquen diferents artesans, artesanes i artistes.

Carla Farreny, artista de circ i filla d'artesans, incorpora el modelatge del fang en torn al seu espectacle "Tour", que es podrà veure al Festival Trapezi de Reus.
Ha comptat amb l'assessorament d'un dels últims torners de la Bisbal d'Empordà, Marcos Pacheco, amb qui també ens trobem.

Una altra artista de circ i descendent d'artesans, Vivian Friedrich, ha après a bufar vidre per incloure-ho en el seu espectacle "Kristall Bohème", programat al Trapezi de Reus i al cicle Circ d'Ara Mateix del Mercat de les Flors.

El cas de Manolo Alcántara també té lligams familiars. El seu pare, paleta, li va ensenyar l'ofici i ell, a part d'artista de circ, és un artesà que es construeix peça a peça totes les escenografies. En aquesta edició del Trapezi presenta "Maña", una nova creació feta amb caixes de fusta.

Enric Pla Montferrer és forjador i escultor i coordina tots els treballs fets en ferro a la Sagrada Família. També impulsa la Trobada Internacional de Forjadors d'Alpens, al Lluçanès, que reuneix més de 170 artesans al poble aquest maig amb l'objectiu de mantenir viu l'ofici.

Teresa Lanceta representa l'art tèxtil i amb la mostra que li dedica el MACBA, "Teresa Lanceta. Teixir com a codi obert" defensa que l'artesania és patrimoni de tots i que no hi ha distinció entre ofici i art.

TEMES:
Cultura
Subtítols en: català / castellano (traducción automática) / English (automatic translation)
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3