Tuitipèdia  

 • #Qui és James Rhodes?
  Veure vídeo

  #Qui és James Rhodes?

  El nom de James Rhodes ha omplert tuits i retuits a dojo. El responsable, un article d'opinió al diari "El País", en què manifestava el seu amor per Madrid i els pobles d'Espanya. Més enllà de les opinions, la Tuitipèdia ens explica qui és i què ha fet aquest pianista anglès.

 • #Qui és Halldór Már, l'islandès a qui el català ha canviat la vida?
  Veure vídeo

  #Qui és Halldór Már, l'islandès a qui el català ha canviat la vida?

  TV3 ha estrenat "Katalonsky", un programa en què Halldór Már va a la recerca de persones d'arreu del món a qui aprendre català ha canviat la vida. Però qui és aquest islandès que, guitarra a coll, fa ara d'ambaixador de la cultura catalana?

 • Allunyar-se de tot i tothom durant 100 dies
  Veure vídeo

  Allunyar-se de tot i tothom durant 100 dies

  L'asturià José Díaz va allunyar-se de tot i de tothom durant tres mesos i en va gravar un documental, "100 días de soledad". El va inspirar el filòsof Henry David Thoreau, de qui acabem de celebrar els 200 anys del naixement. #Qui era Henry David Thoreau?

 • #Qui era Maria Canals. Has vist un piano al carrer?
  Veure vídeo

  #Qui era Maria Canals. Has vist un piano al carrer?

  Aquesta setmana s'han començat a instal·lar pianos per tot Barcelona. La responsable és Maria Canals, que no és repartidora de pianos, sinó la pianista responsable del concurs internacional de música d'intèrprets que porta el seu nom des de fa 64 anys, i que pels volts de la primavera omple la ciutat d'aquests instruments. Però... qui era, Maria Canals?

 • #Qui és Agnès Varda. Anirà aquest any a l'entrega dels Oscars, o tornarà a enviar-hi una doble?
  Veure vídeo

  #Qui és Agnès Varda. Anirà aquest any a l'entrega dels Oscars, o tornarà a enviar-hi una doble?

  Cal saber qui és la persona segurament més veterana i, alhora, més moderna que està trepitjant les catifes vermelles de premis i festivals de cinema aquest any. És Agnès Varda, que als seus 89 anys segueix presentant pel·lícules i aixecant l'admiració de marcians i no marcians. Se l'espera als Oscars diumenge, però si hi anirà o si hi enviarà la seva "doble" encara s'ha de veure.

 • #Efecte Streisand
  Veure vídeo

  #Efecte Streisand

  Què tenen en comú la sentència del raper Valtònyic i la prohibició de publicació del llibre de Fariña? Aquesta "Tuitipèdia" explica l'efecte Streisand, que és dona a internet, quan algú intenta amagar o censurar alguna informació.

 • Tutitipèdia: #QuiEraRicardViladesau
  Veure vídeo

  Tutitipèdia: #QuiEraRicardViladesau

  No és ni serà mai tendència a cap xarxa social, però és obligat saber qui va ser Ricard Viladesau. El príncep de la tenora, com el va anomenar Pau Casals, admirat per Charlie Parker, aquest any se celebra el centenari del naixement d'aquest músic i compositor.

 • Tuitipèdia: Ferran Palau
  Veure vídeo

  Tuitipèdia: Ferran Palau

  Ens fixem en un seguit de comentaris a Twitter que parlen d'unes cançons que no es poden deixar d'escoltar. El responsable? Ferran Palau, que aquesta setmana publica nou disc en solitari, "Blanc". La Tuitipèdia ens explica qui és aquest músic que camina sol, però en paral·lel amb la seva banda Anímic.

 • Tuitipèdia: #Grammy
  Veure vídeo

  Tuitipèdia: #Grammy

  El diumenge 28 de gener es van donar els premis Grammy. Malgrat la foto repetida, la de Bruno Mars aixecant l'estatueta, de Grammys se n'han concedit 85. La Tuitipèdia es fixa en el guardó a la millor edició especial, que ha anat a parar a l'edició commemorativa dels 40 anys del Golden Record que la NASA va enviar amb la sonda Voyager el 1977. Un projecte romàntic que està a la base d'aquest programa marcià.

 • Tuitipèdia: #LosJavis
  Veure vídeo

  Tuitipèdia: #LosJavis

  Javi Calvo i Javier Ambrossi, directors de la pel·lícula musical "La llamada", estan sacsejant el panorama audiovisual espanyol. La Tuitipèdia ens explica qui són Los Javis, a les portes dels premis Gaudí i els premis Goya, que també els poden donar una alegria.

 • Tuitipèdia: #quidonaelsglobusdor
  Veure vídeo

  Tuitipèdia: #quidonaelsglobusdor

  Els Globus d'Or són uns guardons que tenen una gran repercussió i que congreguen tota la flor i nata de les estrelles de Hollywood. Però qui dona aquests guardons, que darrerament s'han venut com "l'avantsala" dels Oscars? Qui hi ha darrere de l'Associació de Premsa Estrangera de Hollywood? La Tuitipèdia hi dona resposta.

 • Tuitipèdia: #28Desembre
  Veure vídeo

  Tuitipèdia: #28Desembre

  Aquesta "Tuitipèdia" recorda un esdeveniment que també va tenir lloc un 28 de desembre, en aquest cas, de l'any 1895; la primera projecció de cinema, en un cafè de París, de la mà dels germans Lumière.

 • Tuitipèdia: #origenstarwars
  Veure vídeo

  Tuitipèdia: #origenstarwars

  La matinada d'aquest dijous s'estrena mundialment "Star War: els últims jedi", el vuitè episodi de la saga cinematogràfica més famosa de la història del cinema. La Tuitipèdia es pregunta sobre l'origen d'aquesta saga, que va sortir del cap de George Lucas.

 • Tuitipèdia: #finland100
  Veure vídeo

  Tuitipèdia: #finland100

  Aquests dies se celebra el centenari de la independència de Finlàndia. Fem un repàs de la seva vida cultural.

 • Tuitipèdia: Llaços solidaris
  Veure vídeo

  Tuitipèdia: Llaços solidaris

  Són nous els llaços per expressar idees, compartir sentiments, sensibilitzar i demanar l'atenció d'un problema que no està resolt?

Anar al contingut