Tot és cultura

 • Tec: El món és meu
  Veure vídeo

  Tec: El món és meu

  Aquest "Tot és cultura" tracta sobre la corrupció. I de corrupció també tracta la BCNegra d'enguany, que tot just s'està celebrant. En parlem amb dos dels seus participants ben coneixedors del tema: Don Winslow, estrella nord-americana de les lletres, l'última novel·la del qual és "Corrupción policial", i amb Guillem Frontera, que coneix molt de prop la corrupció de les Illes Balears i que recentment ha publicat "Sicília sense morts". També hi diuen la seva Tania Lozano i Víctor Fernández Clares, membres de Ladilla Russa, duo d'electropop que, més enllà de la seva posada en escena gamberra, carrega les seves lletres de dards.

 • Tot és cultura: El gran absurd de la mort.
  Veure vídeo

  Tot és cultura: El gran absurd de la mort.

  Afrontar la mort de cara, aquest és el tema que centra aquest "Tot és cultura". En parlem amb Nahuel Pérez Biscayart, protagonista de la pel·lícula "120 pulsaciones por minuto", premi del jurat al darrer Festival de Canes; amb el director de cinema Alberto Rodríguez ("Grupo 7", "La isla mínima"), que ara dirigeix la sèrie "La peste", amb Vero Cendoya i Natza Farré, responsables de l'espectacle "IF (l'últim desig)", que es pot veure a la Sala Atrium de Barcelona, i amb Iban Beltran, director de la companyia Parking Shakespeare, que aquests dies porta al Centre Cultural La Farinera del Clot l'obra "Pornografia".

 • Tot és cultura: Retorns
  Veure vídeo

  Tot és cultura: Retorns

  L'esperat retorn dels polítics catalans a Brussel·les i la retirada per part de Donald Trump de la protecció contra la deportació de la població salvadorenya resident als Estats Units fan dels retorns el tema central del "Tot és cultura" d'aquesta setmana. En parlem amb la directora de cinema Lucrecia Martel, que aquesta setmana presenta "Zama", amb l'escriptor Carlos Zanón, que ha publicat la novel·la "Taxi", amb Vicky Peña, que protagonitza "La visita de la vella dama" al Teatre Lliure de Gràcia i amb el col·lectiu fotogràfic Ruido Photo, que a la seu de Montjuïc del Teatre Lliure exposa "The Backway" sobre la ruta migratòria africana.

 • Tot és cultura: No volen que ho sàpigues
  Veure vídeo

  Tot és cultura: No volen que ho sàpigues

  La publicació del llibre "Fire and Fury (inside the Trump White House)" ha posat al descobert informacions que el president dels Estats Units ha intentat tapar. Aquest "Tot és cultura" se centra en els intents d'ocultar informació.

 • Tot és cultura: No és innocent, és fals
  Veure vídeo

  Tot és cultura: No és innocent, és fals

  El 28 de desembre és el dia de broma oficial, el dia dels innocents, una data en què hem d'anar molt en compte amb les informacions que rebem. Aquesta precaució l'hem d'estendre a tot l'any, ja que convivim amb una perillosa tendència, la de la publicació de notícies falses o "fake news". Sobre el que s'ha anomenat l'era de la "postveritat" hi reflexionen Alice Marwick, professora de la Universitat de North Carolina Chapel Hill, l'investigador del Share Labs, Vladan Joler, i el fotògraf i teòric Joan Fontcuberta.

 • Tot és cultura: Consumits pel consum
  Veure vídeo

  Tot és cultura: Consumits pel consum

  Vivim en una societat que té el consum en l'epicentre de la seva existència. En aquestes dates, a les portes del Nadal, aquesta realitat es fa evident d'una manera exponencial.

 • Tot és cultura: Esclaus al segle XXI
  Veure vídeo

  Tot és cultura: Esclaus al segle XXI

  Fa pocs dies, ens va colpir la notícia de l'existència a Líbia de subhastes de persones migrants que són venudes com a esclaus. L'esclavitud és l'eix de la peça "Tot és cultura", que obre el programa, en què participa Colson Whitehead, autor d'"El ferrocarril subterrani", novel·la guanyadora del darrer Premi Pulitzer. També el músic Jordi Savall, que amb el disc "Les rutes de l'esclavitud" ha estat nominat a un dels pròxims Premis Grammy. I Miguel Pajares, president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat.

 • És culpa teva
  Veure vídeo

  És culpa teva

  Aquesta setmana són notícia les sessions de conclusions del que s'ha conegut com el judici a "La Manada". La culpabilització de la víctima, que ha estat present en l'estratègia de la defensa dels cinc acusats, és l'eix d'aquesta peça que obre el programa. Hi participen el director teatral i dramaturg Llàtzer Garcia, que presenta "Els nens desagraïts" a la Sala Beckett; Raimon Molins, que dirigeix "Himmelweg" a la Sala Atrium de Barcelona, i l'advocada Carla Vall.

 • Tot és cultura: estranyes parelles de llit
  Veure vídeo

  Tot és cultura: estranyes parelles de llit

  Una reflexió sobre les relacions de conveniència que generen les aventures polítiques i culturals. Amb el professor de Ciències Polítiques de la UB Albert Falcó-Gimeno, el crític de cinema Toni Garcia Ramon i la directora de l'agència matrimonial Samsara Maria del Carme Banús.

Anar al contingut