Soc gran, no invisible

L'edatisme, la discriminació per edat, és la tercera causa de desigualtat al món, després del racisme i del masclisme. És precisament d'aquesta discriminació que parla el reportatge de "QUAN ARRIBIN ELS MARCIANS" "Soc gran, no invisible".

Diverses propostes de l'actualitat cultural posen el tema damunt la taula per obrir debat i fer-nos conscients de com d'edatista és la societat en conjunt. Nosaltres en parlem amb:

- Joan Arqué, director de "Moriu-vos", el projecte teatral i fotogràfic impulsat pel col·lectiu Cultura i Conflicte que ens confronta amb la vellesa i la mort.

- Maria Jesús Comellas, doctora en psicologia i autora del llibre "Generació sènior. Envellir en la societat de la joventut" (Pagès editors, 2022).

- Francesca Llopis, artista plàstica i protagonista de "Francesca i l'amor" (Alba Sotorra, 2022), un cant a viure la vida lliurement a qualsevol edat.

- Mont Plans i Oriol Genís, actors protagonistes de l'obra "Cadires", dirigida per Albert Arribas, una reflexió sobre la vida, la interpretació i el pas del temps.

- Nina Solà, codirectora de l'obra "Iaia", un projecte de teatre documental de la companyia Mambo Project que vol trencar barreres entre les diferents generacions.

- I Xavier Hurtado, videoartista director d'"El núvol és a l'atmosfera", que inclou entrevistes a persones d'entre 80 i 100 anys que parlen de la seva relació amb la tecnologia.

TEMES:
Cultura
Subtítols en: català / castellano (traducción automática) / English (automatic translation)
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3