Qui posa els límits a les persones amb discapacitat?

El reportatge pretén posar de manifest els greuges que pateixen les persones amb discapacitats i la dificultat que tenen per eliminar les barreres que conformen el seu dia a dia.
Laura Sanmiquel, investigadora en Psicologia Social a la UAB, posa atenció al fet que el món està pensat per a l'home perfecte i mentre això no canviï les barreres mai no desapareixeran.
La dramaturga i directora Clàudia Cedó ens parla de la seva última obra de teatre, "Mare de sucre", en què planteja la maternitat d'una dona amb discapacitat psíquica, interpretada per Andrea Álvarez.
I l'actor Bruno Bergonzini reclama més visibilitat als escenaris perquè la seva malaltia, esclerosi múltiple, l'ha anat apartant de la feina contra la seva voluntat. El seu últim treball ha estat "Heroïnes o res", al Teatre Nacional de Catalunya.
El reportatge també cita l'estrena del documental "El código de los diferentes", que repassa com ha tractat Hollywood les persones amb discapacitat a la gran pantalla; el documental "Crip Camp: A Disability Revolution", nominat als Oscars, o "Camí a l'escola", una proposta de teatre juvenil amb una protagonista en cadira de rodes, que es podrà veure a la Mostra d'Igualada.

TEMES:
Impulsem CulturaCultura
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3