Primavera poètica

La poesia s'adapta als nous temps. Hi ha molts poetes joves que se l'han fet seva.
El format breu de la poesia la fa idònia per a les noves tecnologies:
un poema pot ser un bon tuit o una bona manera d'acompanyar una fotografia a Instagram.
La poesia oral també viu un moment dolç: cada vegada hi ha més festivals i locals que programen poesia en viu.
I no només això, molts cantants musiquen versos de poetes, i és que la poesia cantada és una bona manera de fer arribar els nostres poetes al gran públic.

En aquest reportatge hi participen els poetes Jaume C. Pons Alorda i Anna Gual, que l'1 de maig presenten el recital "Llegats vivents" al Palau de la Música.
També, sentirem recitar el poeta Enric Casasses, un dels participants estrella en el mateix escenari d'aquest gran recital.

A més, entrevistem el poeta Josep Pedrals, codirector del Festival Barcelona Poesia que també es celebrarà el mes de maig, una altra gran cita poètica primaveral imprescindible.

Una altra de les poetes que visitem és la Maria Sevilla, que actualment coordina el bar L'Horiginal, un referent de la poesia catalana en viu.

També, parlem amb l'Heura Marçal, filla de la poeta Maria-Mercè Marçal, que ens explica la vigència del llegat de la seva mare en les noves generacions.

I, finalment, escoltem la cantant Gemma Humet, que acaba de publicar el seu primer llibre, "Els dies que m'habiten" (Rosa dels Vents), un recull de poemes i textos introspectius.
Ella mateixa tanca el reportatge cantant uns versos de la poeta Maria-Mercè Marçal que ha musicat.

TEMES:
Cultura
Subtítols en: català / castellano (traducción automática) / English (automatic translation)
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3