Ni un pas enrere del feminisme

Ni un pas enrere del feminisme

Si aquest dilluns 8 de març els marcians han parat una mica la seva orella extraterrestre, deuen haver sentit que al nostre planeta la meitat de la humanitat continua sense els mateixos privilegis que l'altra, perquè a la terra encara no hem aconseguit la igualtat de gènere.

Ho explica Najat El Hachmi en la seva nova novel·la, "Dilluns ens estimaran", narrant el complicat alliberament de dues noies d'un barri de la perifèria de Barcelona, pel qual ha obtingut l'últim Premi Nadal.
La Moderna Pueblo, Raquel Córcoles, amb el seu humor també recull el persistent pes del masclisme en la seva publicació "Coñodramas", que al·ludeix al menysteniment d'allò que preocupa a les dones i de les dificultats amb què topen quan entren en espais ocupats i controlats pels homes.

Altres autores com Amarna Miller, amb "Vírgenes, esposas, amantes y putas", també, assenyala les desigualtats que continuen caient en les dones.
La música Clara Peya o el grup Las Karamba apel·len a la sororitat per afrontar aquestes injustícies.
També hem llegit a escriptores que, comprensiblement, s'han volgut imaginar mons sense homes, com Violeta Richart amb "Y" o Jacqueline Harpman amb "Jo, que no he conegut els homes".
I hem vist un documental que ha escoltat 2.000 dones de 50 països diferents per mostrar la diversitat del feminisme actual.

TEMES:
Cultura
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3