Mites caiguts, caigudes del pedestal i d'altres pocavergonyes defenestrats

Mites caiguts, caigudes del pedestal i d'altres pocavergonyes defenestrats

A la Terra tenim la tendència de situar damunt d'un pedestal alguns humans a qui atribuïm més virtuosisme o honorabilitat que la resta. Això no vol dir, però, que en algun moment no acabem descobrint alguna cosa que ens faci adonar que no mereixen ser allà dalt.
Aquest és el cas del jutge Samuel Gallart, el protagonista de l'obra "Justícia", de Guillem Clua, que es pot veure a la Sala Gran del Teatre Nacional. Tot i ser un personatge de ficció beu de moltes decepcions que hem tingut, darrerament, amb personalitats ben reals.
Per exemple, una de les caigudes d'un prohom més sonades ha sigut la de Fèlix Millet. La seva germana Pat, just abans de morir, va escriure a quatre mans una biografia que vol rescabalar el nom de la resta d'integrants de la família, amb el periodista Jordi Panyella titulada "La vida amarga de les flors. Viatge al cor de la família Millet".
La lliçó que hem d'aprendre, doncs, és la provisionalitat de tot, inclosa la bona fama de segons quins noms. Ens ajuda a aprendre-la el filòsof Joan-Carles Mèlich amb el seu últim assaig, "La sabiduría de lo incierto: Lectura y condición humana".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3