Maleïda soledat

El 8% de la població assegura que se sent sola i està demostrat que aquesta circumstància és contraproduent perquè escurça la vida. Un estudi de la Universitat Harvard mostra que tenir relacions socials fa que la nostra vida sigui més alegre i més saludable.
Hem parlat del tema amb Víctor Pérez Sola, director de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l'Hospital del Mar de Barcelona; amb l'escriptora Sara Mesa, que en el seu llibre "Cara de pan" parla de la soledat de dos personatges que no se senten integrats en la societat, i amb Sayaka Murata, l'escriptora japonesa que a "La noia de la botiga 24hores" ens descriu les dificultats que troba en el dia a dia una dona japonesa de 36 anys, soltera, sense fills i sense amics.
I ara que el telèfon de l'esperança fa 50 anys hem parlat també amb Maria Rosa Buxarrais, presidenta de la Fundació Ajuda i Esperança, que gestiona el servei, per saber quina és la seva funció. I també amb una voluntària, Alba Martínez, que dedica part del seu temps a escoltar els usuaris del telèfon de l'esperança.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3