L'emergència no té espera; la climàtica, tampoc

Fa poc més d'un any semblava que, finalment, l'emergència climàtica s'havia convertit en una de les principals preocupacions terrícoles, almenys, si en fixem que llavors una de les persones més populars a nivell planetari era una de les seves grans activistes, Greta Thunberg.

Però va arribar la pandèmia, que es va convertir en la nostra prioritat absoluta i ens ha fet oblidar moltes altres preocupacions, començant pel perill de l'extinció humana.

L'última obra de la companyia La Calòrica, "De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda", reflexiona, sense estalviar humor, sobre aquesta immensa preocupació que mai acabem de situar al capdamunt de les nostres prioritats. Amb les entrades exhaurides, s'està representant al TNC el text de Joan Yago, que aviat començarà una gira per 13 localitats catalanes.

El fet és que els humans, en alguns territoris del planeta, ja hem sigut testimonis de com les nostres accions eliminen les possibilitats de vida natural. En dues zones i moments concrets on això ha succeït ens situa la nova novel·la de Laia Fàbregas "No escriuré la teva història".

Hem d'entendre que les nostres accions poden tenir conseqüències tràgiques per a la vida dels humans al planeta. El ballarí i coreògraf Miquel Barcelona ho té ben present en la seva activitat artística, que intenta que es regeixi per produir el mínim impacte possible.

Els qui comparteixen aquesta preocupació pels actes propis davant de l'emergència climàtica poden trobar la manera d'afrontar la inquietud al llibre "I ara jo què faig?" d'Andreu Escrivà.

Una pregunta a la qual ens aboquem tots si escoltem veus tan autoritzades com la de David Attenborough en el seu últim documental "Una vida en nuestro planeta".

L'angoixa pel nostre futur climàtic, cada vegada, s'escola en més creacions, com en l'última novel·la de Jenny Offill , "Com el temps".

TEMES:
Cultura
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3