L'abducció

 • Suu: "A Instagram ningú m'està mirant, estan veient un vídeo meu"
  Veure vídeo

  Suu: "A Instagram ningú m'està mirant, estan veient un vídeo meu"

  A Instagram, la Suu penjava vídeos tocant la guitarra a casa seva. Feia versions i cançons pròpies com "Lligar no és lo teu". I als seus seguidors els agradaven tant que la van convèncer perquè gravés un disc, "Natural", que ha sigut un dels èxits de la temporada, i el 6 de juliol la porta al festival Canet Rock. Els marcians abdueixen la Suu perquè els expliqui com funciona això d'Instagram, i de passada, li demanen quatre consells per lligar en condicions.

 • Maria Rodríguez Soto: "Volia veure com era treballar estant embarassada. Es pot fer"
  Veure vídeo

  Maria Rodríguez Soto: "Volia veure com era treballar estant embarassada. Es pot fer"

  Maria Rodríguez Soto és un espècimen femení singular: una terrícola a qui li va sortir feina perquè estava embarassada. El procés de gestació real de l'actriu va servir de motor i de fil conductor de la pel·lícula "Els dies que vindran", una història de ficció sobre una parella que espera un fill. El film, dirigit per Carlos Marques-Marcet, va guanyar cinc premis a l'últim Festival de Màlaga, entre aquests, el de millor pel·lícula i el de millor actriu per a Maria Rodríguez Soto. Els marcians tenen debilitat pels nadons com el de la Maria, fins al punt que estan disposats a quedar-se'l... a canvi d'un preu raonable.

 • Juan Tamariz: "El truc de la meva vitalitat és l'amor a tota la humanitat"
  Veure vídeo

  Juan Tamariz: "El truc de la meva vitalitat és l'amor a tota la humanitat"

  Els marcians abdueixen aquesta setmana algú que, amb 76 anys, té el secret de la vitalitat: el mag Juan Tamariz. És l'espècimen de més edat que els marcians han abduït mai i han quedat fascinats per la seva simpatia i bon humor. Els terrícoles ho podran comprovar al Teatre Tívoli de Barcelona, on, fins al 16 de juny, presenta l'espectacle "Magia potagia... y más!".

 • The Pinker Tones: "Als humans ens costa molt gestionar el silenci"
  Veure vídeo

  The Pinker Tones: "Als humans ens costa molt gestionar el silenci"

  Pel centenari de la seva creació, els The Pinker Tones han decidit homenatjar el primer instrument electrònic de la història i el seu creador, León Theremin, que també li va donar nom. Ho han fet amb un disc amb el Quartet Brossa i un espectacle que inaugurarà el Sónar +D d'aquest any. Als marcians els ha arribat que els terrícoles han utilitzat el theremin per representar el so de les seves naus espacials. Per això, intrigats, decideixen abduir l'instrument i els The Pinker Tones alhora.

 • Santi Balmes: "Has d'entrar a l'escenari pensant que ets 'lo puto más'"
  Veure vídeo

  Santi Balmes: "Has d'entrar a l'escenari pensant que ets 'lo puto más'"

  Amb vint ans de carrera a l'esquena, Love of Lesbian fan memòria i escullen les cançons més oníriques del seu repertori per a "Miralls i miratges", un espectacle entre el concert i el teatre que es pot veure fins al 9 de juny al Teatre Condal de Barcelona. I els marcians abdueixen Santi Balmes, cantant del grup i escriptor, perquè faci memòria i els expliqui quatre coses sobre "la vida del rock and roll".

 • Hidrogenesse: "Per estranyes que semblin, fem cançons per a tothom"
  Veure vídeo

  Hidrogenesse: "Per estranyes que semblin, fem cançons per a tothom"

  El duet de pop electrònic Hidrogenesse és un dels grups més imaginatius i originals del país. Estrenen disc, "Joterías bobas", i els marcians els abdueixen perquè els expliquin què és això de les "joterías", però també per saber com es pot fer carrera al món del pop cantant cançons sobre autopistes, gent gran o màquines que s'espatllen.

 • El mal d'Europa
  Veure vídeo

  El mal d'Europa

  Els marcians es pregunten quins són els mals que amenacen Europa. En parlen amb el periodista britànic Paul Mason, crític amb el Brexit, i amb el veterà director Mike Leigh, que estrena "La tragedia de Peterloo". També amb Esther López, de la companyia La Calòrica, que ha adaptat el clàssic de la comèdia grega "Els ocells"; amb Luis Martín-Estudillo, autor d'un assaig sobre euroescepticisme i cultura, "Despertarse de Europa", i amb Blixa Bargeld, líder de la banda de rock Einstürzende Neubauten, que ha escrit la novel·la "Europa. Una letanía".

 • Bruna Cusí: "L'èxit fa por, és com si t'haguessin abduït"
  Veure vídeo

  Bruna Cusí: "L'èxit fa por, és com si t'haguessin abduït"

  Els marcians ens espien perquè tenen previst instal·lar-se un dia al nostre planeta. Però han vist "Dogville: un poble qualsevol" al Teatre Lliure i s'han espantat. Tots els terrícoles som tan cruels amb els forasters com ho són amb la protagonista d'aquesta història? Faríem el mateix amb ells si un dia es decideixen a baixar? Per esbrinar-ho han abduït l'actriu Bruna Cusí i no s'han quedat gaire més tranquils. Això sí, ella els ha ensenyat a posar-se una faixa i enfilar-se a un castell. I a fingir un bon orgasme. Uns bàsics per sobreviure a la Terra.

 • Albert Serra: "La gent és addicta a les imatges"
  Veure vídeo

  Albert Serra: "La gent és addicta a les imatges"

  Els marcians porten la nau a la frontera entre el cinema i la sala d'exposicions i abdueixen un artista que es mou amb solvència entre tots dos mons: Albert Serra. El cineasta de Banyoles ha guanyat el premi especial del jurat Un certain regard del Festival de Canes per la pel·lícula "Liberté" i ha transitat amb èxit pels museus amb les instal·lacions "Personalien", al Museo Reina Sofía de Madrid, i "Roi Soleil", a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona. Serra és un creador d'imatges que sempre busca punts de vista insòlits, fins i tot en l'anatomia dels marcians!

 • Pablo Carbonell: "Cambio de disciplina pero siempre hago lo mismo: intentar divertirme"
  Veure vídeo

  Pablo Carbonell: "Cambio de disciplina pero siempre hago lo mismo: intentar divertirme"

  Aquesta setmana, una marciana està molt feliç de retrobar-se amb Pablo Carbonell, el parent que ha aconseguit infiltrar-se a la Terra amb èxit sense ser descobert. Per això l'interroga, per saber com s'ho ha fet, com ha aconseguit sobreviure en el món de la música amb Toreros Muertos i, fins i tot, escriure una novel·la com "Pepita" (Ed. Destino).

 • David Fernàndez i Lyona: "La cultura és transformadora, és la que ens pot salvar"
  Veure vídeo

  David Fernàndez i Lyona: "La cultura és transformadora, és la que ens pot salvar"

  Els marcians estan molt encuriosits amb això de Sant Jordi i decideixen abduir el cooperativista i activista social David Fernàndez i la dibuixant Lyona, que han capgirat la llegenda i l'han convertida en "La revolta de Santa Jordina" (Ed. Amsterdam).

 • Alaska: "Amb el sistema vulcanià de lògica, s'acabarien els problemes a la Terra"
  Veure vídeo

  Alaska: "Amb el sistema vulcanià de lògica, s'acabarien els problemes a la Terra"

  Alaska es troba cara a cara amb els marcians i ha de fer front a una reclamació: com és que Fangoria no ha dedicat cap cançó a Mart i sí que n'ha fet sobre altres planetes, com Vulcà o Metaluna? Per què Nacho Canut i ella han fet cançons sobre zombis o robots, però no en tenen cap sobre marcians? A banda, la cantant els il·lumina sobre temes obscurs com l'ocultisme, les baralles de dives, el cinema de culte, la filosofia alienígena o les tecnologies "vintage".

 • Pau Riba: "L'home se sent creador, igual que el déu creador de les religions pretèrites"
  Veure vídeo

  Pau Riba: "L'home se sent creador, igual que el déu creador de les religions pretèrites"

  El 2019 se celebra el 50 aniversari de "Dioptria", l'àlbum de debut de Pau Riba i un dels discos més importants de la música popular del nostre país. El 12 d'abril, al Teatre Joventut de l'Hospitalet i dins el festival Barnasants, Pau Riba comença una gira per commemorar l'aniversari d'un disc revolucionari. I els marcians l'abdueixen perquè els expliqui què era aquella revolució que proposava fa mig segle, com han canviat els humans des d'aleshores i com serà la història de l'univers que està escrivint.

 • Melani Olivares: "Les dones som més marcianes, tenim una potència universal"
  Veure vídeo

  Melani Olivares: "Les dones som més marcianes, tenim una potència universal"

  Els marcians estan intrigats per saber com la Melani Olivares s'ho fa per manegar una família desgavellada com la que li ha tocat a "Benvinguts a la família". Per això l'abdueixen i, amb ella, s'enduen també el seu fill petit! Què pensarà d'haver anat a petar a una nau espacial?

 • Marta Marco: "A Irlanda hi plou tot el dia, però quan surt el sol hi veus una llum espectacular"
  Veure vídeo

  Marta Marco: "A Irlanda hi plou tot el dia, però quan surt el sol hi veus una llum espectacular"

  Els marcians han provat d'aterrar la seva nau a Irlanda, però hi plou sempre i hi ha tant de fang que els ha estat impossible. Per això, han decidit abduir la Marta Marco. L'actriu badalonina protagonitza l'obra "La reina de la bellesa de Leenane" al Teatre de la Biblioteca de Catalunya, sota la direcció de Julio Manrique. Aquesta peça recull l'essència de l'illa verda de l'Atlàntic i per preparar els assajos Marco la va visitar; per aquest motiu els marcians la sotmeten a un interrogatori irlandès amb Guinness, patates i molt de color verd.