La imaginació

Tots en tenim. I la necessitem per sobreviure. Però què és, la imaginació? Com podem cultivar-la? Els marcians en parlen amb artistes de diverses disciplines que fan de la imaginació la seva eina més potent.

A la novel·la "La señora Potter no es exactamente Santa Claus", una de les més premiades de la temporada, l'escriptora Laura Fernández ha imaginat un món sencer on tot és absolutament inventat, però que resulta estranyament familiar: l'autora beu de les pel·lícules i les sèries de televisió dels anys 80 que mirava de petita, i ho transforma tot en una nova fantasia.

Per a cada disc, al duet Hidrogenesse imaginen un món nou i el fan realitat amb els seus propis recursos. Són autosuficients per necessitat i per convicció, i asseguren que de la precarietat sempre en surten bones idees, com les que inclou el seu nou disc, "Jojobobo".

Ingrid Esperanza, artista escènica, va imaginar un dispositiu que fos al mateix temps aparell per fer-hi equilibris, escenari i instrument musical. I amb el col·lectiu Haa Collective l'ha convertit en una realitat. És la base de la peça "Picadero", que es podrà veure al cicle Circ d'Ara Mateix del Mercat de les Flors.
En un món saturat d'informació, quin espai queda per a la imaginació?

"Aclucalls", de la jove companyia de dansa la_SADCUM, que dirigeix Guillem Jiménez, tradueix els codis del món digital -la velocitat, el canvi constant, la distorsió del temps- en moviments pertorbadors.

I el Caixafòrum de Barcelona proposa "Rates! Rates! Rates! La poètica del hack", un recorregut per obres d'artistes contemporanis de diverses disciplines que intervenen en la realitat per imaginar i proposar altres realitats possibles.

TEMES:
Cultura
Subtítols en: català / castellano / English
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3