Jo abuso

El reportatge para atenció a diversos casos d'abús sexual –lligats a l'abús de poder– que formen part de l'actualitat, com ara el documental "Nevenka" que es pot veure a Netflix. En aquest documental, Nevenka Fernández –exregidora del PP a Ponferrada– explica per primer cop en vint anys el cas d'abús de poder i abús sexual que va patir i que la va apartar de la política. Ella va ser la primera dona a Espanya que va guanyar un judici per abús sexual.

Una altra veu a tenir en compte és la d'Emma Cline, autora de "Les noies", i que ara ha publicat "Harvey", una ficció en què imagina com van ser les hores prèvies a la sentència de Harvey Weinstein. El reportatge també compta amb l'aportació de l'escriptora francesa Karine Tuil, que a "Les coses humanes" parla de l'abús sexual des del punt de vista de la víctima i també de l'agressor; en aquest cas, un home jove, de bona família i amb formació acadèmica elitista.
I a Barcelona es destaca el cicle "#Jotambé", organitzat per la Sala Beckett i la Universitat Oberta de Catalunya, que busca identificar les violències de gènere i oferir eines per erradicar-les. Algunes propostes teatrals que es podran veure dins del cicle són "Sandra", de Daniela Feixas, o "Sota la neu", d'Anna Llopart.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3