Fer la ciutat habitable

L'escriptor Gabi Martínez tenia problemes d'audició que el van portar a que l'operessin. Just després de sortir de l'hospital, abans de fer 30 passes, va passar una ambulància pel costat seu i la sirena li va fer esclatar el timpà que s'acaba de tractar.
Aquesta vivència l'ha portat a escriure "Naturalmente urbano", un assaig en què exigeix que s'han de renaturalitzar unes ciutats que ara mateix ens emmalalteixen.

Diverses actuacions ja contemplen el que reclama l'autor, com les superilles o la nova etapa d'aquesta iniciativa de la ciutat de Barcelona, els "eixos verds" i les places jardins que naixeran en les seves confluències, en què participen despatxos d'arquitectura com Cierto Estudio o Landlab.

Algunes de les iniciatives de l'urbanisme i l'arquitectura actuals contemplen la cocreació amb els ciutadans. Així treballa Equal Saare, un estudi que, a més, incorpora el feminisme en els seus projectes.

La sostenibilitat en tot el procés d'edificació és un altre aspecte que inclouen cada vegada més arquitectes i en aquesta línia treballa Societat Orgànica.

Tots aquests professionals ens dibuixen com podem convertir les nostres ciutats en espais més habitables.

TEMES:
Cultura
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3