El turista que els humans portem a dins

La pandèmia ha provocat una contundent baixada del turisme.

Això ha fet evident la dependència que tenim d'aquest sector i, alhora, hem vist com una part del buit que han deixat els visitants forans l'han omplert els locals, amb unes actituds similars a les que es criticaven dels estrangers.
D'aquesta manera, els marcians han pogut comprovar que molts humans porten un turista a dins.

Així ho retrata la companyia José y sus Hermanas, amb el nou espectacle "Explore el jardín de los Cárpatos", que portaran al Temporada Alta i al Teatre Lliure.

La companyia de circ Hotel Iocandi s'ha inspirat en l'explotació del territori que pateix la turística Mallorca per crear el seu nou espectacle "Peix", que aquesta tardor està de gira al programa Barcelona Districte Cultural.
El mateix fenomen, i també a Mallorca mateix, ha inspirat una part de l'última novel·la de Sebastià Perelló, "La mar rodona".

Pocs han sabut mostrar tan bé el turista que portem a dins com el fotògraf Txema Salvans. Al seu últim projecte, elaborat durant 15 anys seguint la costa mediterrània entre Barcelona i Algesires, "Perfect Day", en què veiem estiuejants amb ganes de trobar el seu petit paradís costaner, enmig d'esperpèntics bunyols urbanístics.

I, si es busquen els grans excessos del turisme massiu i industrial, convé fer una ullada al que recopila diàriament el compte de Twitter Humans of Late Tourism.

TEMES:
Cultura
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3