El periodisme que posa llum a la realitat

El periodisme que posa llum a la realitat

Per què és tan important el paper del periodisme en la nostra societat? La recomanació de Begoña Garcia Pla mira de respondre aquesta pregunta amb l'ajuda d'Agus Morales, un dels autors del llibre "El viejo periodismo", escrit conjuntament amb Martín Caparrós (Voces 5W), que reivindica el periodisme de base, el que busca contrastar la notícia i situa la veritat com a horitzó. Morales és també director de la revista 5W, finançada amb les aportacions dels subscriptors i sense el suport de cap grup majoritari.
També els impulsors de la companyia de teatre La Conquesta del Pol Sud, Carles Fernández Giua i Eugenio Szwarcer, ens parlen de la importància del periodisme d'investigació a l'hora de portar a escena els seus espectacles i ara, concretament, el que acaben d'estrenar: "Mivion (Ràdio Sarajevo)", en què el protagonista és un periodista, Slobodan Boban Minic, que no va deixar de fer el seu programa cultural a la ràdio de Sarajevo, mentre al seu voltant esclatava la guerra dels Balcans.
La recomanació també destaca el paper del periodisme per posar llum en assumptes poc nets com ara la corrupció i la manipulació que s'orquestrava des del poder a través del National Enquirer, un dels diaris més influents dels Estats Units, i la ficció, amb moltes coincidències amb la realitat, que novel·la José Sanclemente a "Regeneración" (Roca Editorial) en què carrega contra les clavegueres de l'Estat.

TEMES:
Cultura
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3