Nou impacte en la tragèdia als Alps: dol i tractament informatiu

Nou impacte en la tragèdia als Alps: dol i tractament informatiu

Al dol col·lectiu arran de la tragèdia dels Alps s'hi ha afegit un nou element que li dona més dramatisme: el fet de saber que el pilot de l'avió va estavellar-lo presumptament de forma voluntària. Aquest nou relat dels fets suposa un impacte més en l'entorn de les víctimes i en la societat. En l'època de la immediatesa, de les xarxes socials, com s'ha de gestionar aquest dol en societat? On són els límits a l'hora d'informar? I el respecte a les víctimes i als seus familiars? On queda el dret a la intimitat?

Ariadna Oltra ha portat a debat aquestes qüestions amb el filòsof Francesc Torralba, director de la càtedra Ethos de la URL, que treballa en qüestions d'ètica d'organitzacions, professions i mitjans de comunicació; Mireia Ortínez, psicòloga experta en emergències que va treballar ajudant les famílies de les víctimes de l'accident de Spanair i en l'enfonsament al barri del Carmel; Albert Sáez, periodista i director adjunt del diari "El Periódico", autor del llibre "El periodisme després de Twitter. Notes per a repensar l'ofici"; Mònica Planas, periodista i crítica de televisió del diari "Ara"; Tian Riba, periodista i col·laborador del programa "Divendres" de TV3; i Ramon Pellicer, periodista i editor d'informatius de TV3.

Ariadna Oltra també ha entrevistat Xavier Gómez, supervivent d'un accident aeri fa 32 anys a Barajas, a causa del xoc de dos avions en la pista de l'aeroport. Goméz, amb la distància del temps i havent superat el dol, dóna la seva opinió de com l'entorn de les víctimes viuen una tragèdia així.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3