TOTS ELS PROGRAMES

 • Punt omega- capítol 148
  Veure vídeo
 • Punt omega - capítol 147
  Veure vídeo

  Punt omega - capítol 147

  "Punt Omega" presentarà, entre altres, els continguts següents: PAU, L'AVANTPASSAT PERDUT.- L'últim any s'ha descobert que tretze milions d'anys enrere ja habitaven aquestes terres uns éssers que podrien ser els precursors de la humanitat. Els arqueòlegs els havien buscat arreu del món, sense èxit. Ha estat a Catalunya on se n'ha descobert un de fossilitzat, en PAU. APROFITAR EL MARRO DEL CAFÈ PER OBTENIR ENERGIA.- En el camí de treure energia d'on sigui per preservar el planeta, s'ha provat el marro del cafè... UN JOC PER A MALALTS D'ALZHEIMER.- L'esperança de vida és cada vegada més alta, però, a mesura que s'envelleix, augmenten les possibilitats de contraure una malaltia molt penosa per a qui la sofreix i per als seus familiars: l'Alzheimer. Ara, un joc informàtic pot ajudar una mica a fer les coses més senzilles...

 • Punt omega - capítol 146
  Veure vídeo

  Punt omega - capítol 146

  "Punt Omega" que presenta, entre altres, els següents continguts: COM SOBREVIURE ALS ÀPATS DE NADAL.- Quins problemes de salut poden ocasionar els excessos culinaris d'aquests dies? CÒPIA I INSPIRACIÓ DEL DISSENY CATALÀ.- Tot el que es compra abans s'ha hagut de dissenyar, o copiar. A Catalunya hi ha grans dissenyadors que també han estat o són víctimes de les còpies. CÀNCER DE PRÒSTATA.-En el programa s'ha parlat molt de la prevenció del càncer: de mama, d'úter, de còlon, de pulmó, de pell. El de pròstata també es pot prevenir.

 • Punt omega - capítol 145
  Veure vídeo

  Punt omega - capítol 145

  QUÈ AMAGUEN LES MÒMIES.- Tecnologia per descobrir els secrets de les mòmies. DESSALINITZACIÓ.- Vivint al costat del mar, no és estrany que es pensi en la dessalinització per obtenir aigua potable... LA SORDESA.- La sordesa pot afectar tothom, però és especialment important a l'edat infantil. "Punt omega" presenta els audífons de tercera generació. I a més: l'aventura espacial europea arriba a la Lluna, i opi sense heroïna.

 • Punt omega - capítol 144
  Veure vídeo

  Punt omega - capítol 144

  XICLETS CONTRA LA CÀRIES.- Una nova investigació de la Universitat Autònoma de Barcelona investiga com prevenir la càries amb uns xiclets especials. OPERACIONS OCULARS AMB LÀSER.- El làser guanya eficàcia i rapidesa en el terreny de la medicina... RECICLATGE DE PILES.- Com es reciclen les piles? En què es converteixen? I a més a més, "L'aventura espacial europea arriba a la Lluna", "Un submarí britànic de rescat" i "El krill està en perill..."

 • Punt omega - capítol 143
  Veure vídeo

  Punt omega - capítol 143

  CULTIVAR BOLETS.- Tecnologia aplicada a la producció de bolets, que de tant perseguits, s'aboquen a l'extinció. Un dels bolets més buscats i escassos, la tòfona negra, es pot preservar i cultivar millor gràcies a una bona aplicació de tècniques forestals. CALEFACCIÓ I AIGUA CALENTA AMB BIOMASSA.- Està demostrat que no s'estalvia prou energia i que es crema massa combustibles sòlids. Hi ha una manera d'escalfar les cases usant la biomassa com a font energètica. S'INVESTIGA UNA VACUNA CONTRA EL CÀNCER DE COLL D'ÚTER.- Una investigació mèdica que pot canviar la vida de moltes dones: una vacuna per prevenir el càncer del coll de l'úter. I a més, un dofí biònic, robots que piloten naus espacials i dibuixos animats d'alta tecnologia.

 • Punt omega - capítol 142
  Veure vídeo

  Punt omega - capítol 142

  RECUPERACIÓ DE CULTIUS TRADICIONALS Dos investigadors han fet una recerca per localitzar llavors de cultius autòctons de diverses comarques catalanes i les recuperen. NOVA PROPOSTA PER A LA GESTIÓ INTEGRAL DELS PURINS Els purins, els residus orgànics de les granges de porcs, són un gran problema ecològic. Hi ha alguna solució eficaç i econòmica per eliminar els purins? PEUS SANS, ESQUENA SEGURA Ara podem aconseguir uns peus sans gràcies a la tecnologia aplicada a cuidar els peus: la quiropòdia. I de retruc, podem aconseguir una esquena també més sana. I a més, robots per a tots els gustos, "hackers/pirates informàtics: la seguretat d'ordinadors i mòbils sota sospita".

 • Punt omega - capítol 141
  Veure vídeo

  Punt omega - capítol 141

  EL SISÓ I EL PICOTET, DUES ESPÈCIES AMENAÇADES.- L'esforç d'una institució catalana per preservar la biodiversitat del nostre territori. PLÀSTICS RECICLATS PER FER MOBLES DE DISSENY.- Què se'n fa, dels plàstics que llencem als contenidors de reciclatge? S'aprofiten per a alguna cosa útil? QUIRÒFANS INTEGRATS.- Totes les operacions quirúrgiques comporten un risc. Però ara aconseguir més seguretat i més rapidesa en un procés quirúrgic controlat informàticament ja és possible gràcies als quiròfans integrats. I a més, un cotxe amb energia elèctrica competitiu, la gènesi d'una supernova, i, és possible o recomanable controlar l'ús d'Internet?

 • Punt omega - capítol 140
  Veure vídeo

  Punt omega - capítol 140

  ECOENDOSCÒPIES.- Una eina per conèixer millor l'interior del cos humà. NOU FRONTAL DELS COTXES QUE N'AUGMENTA LA SEGURETAT.- Un sistema de protecció frontal dels cotxes que ajuda a fer-los més segurs. LES PANTALLES DE CRISTALL LÍQUID MÉS GROSSES DEL MERCAT.- La frontera de les 37 polzades en pantalles de cristall líquid ha estat superada! Avui, les pantalles planes de cristall líquid ja són, per preu i per prestacions, una alternativa real a les de plasma o a les catòdiques." I a més, una proteïna contra el càncer, un satèl·lit per al control ambiental i un estudi sobre les mòmies.

 • Punt omega - capítol 139
  Veure vídeo

  Punt omega - capítol 139

  "Punt Omega" presentarà els següents continguts: IMPLANTS DENTALS DE ZIRCONI.- Uns implants dentals sense metall, que són immunes a les ones electromagnètiques. TELÈFONS 3G.- Telèfons mòbils de tercera generació. Els mòbils, tant si són saludables o no, tant si són addictius o no, són cada vegada més en el centre de les nostres activitats. BIOGÀS PER COURE TOTXOS.- Els residus orgànics que produïm en quantitats industrials es poden aprofitar com a font energètica. I a més, més informació sobre Mart, un passatger virtual per conduir millor i una màquina de vapor ben original.

 • Punt omega - capítol 138
  Veure vídeo

  Punt omega - capítol 138

  ES FONEN ELS POLS?.- Augmenten els ciclons d'estiu. Canvien les estacions. Es retiren les glaceres. Quines poden ser les conseqüències d'un canvi climàtic? Es tracta d'un canvi climàtic natural, o és provocat per l'acció de l'home? De fet, fa cinquanta milions d'anys, el clima polar era subtropical. RECONSTRUCCIÓ D'ACCIDENTS.- Quan hi ha un accident, és molt important poder-lo analitzar científicament, per determinar-ne les causes i evitar-ne la repetició... EL NOSTRE RELLOTGE BIOLÒGIC ES POSA A L'HORA.- El jet lag és el conjunt de molèsties que afecten el nostre cos cada vegada que canviem bruscament d'horaris en viatjar cap a l'est o l'oest. De fet, obliguem el nostre rellotge biològic a posar-se a l'hora. I a més, l'explosió de Supernova, un medicament contra la sida i la vaca cubana.

 • Punt omega - capítol 137
  Veure vídeo

  Punt omega - capítol 137

  COTXES MOGUTS PER HIDROGEN.- Un cotxe d'hidrogen que corre com el vent, una alternativa de transport ecològica. N'HI HA PROU AMB VOLUNTAT PER DEIXAR DE FUMAR?.- Tothom qui fuma, en algun moment, es planteja deixar-ho. Però... n'hi ha prou de tenir bona voluntat i bons propòsits per deixar l'hàbit del tabaquisme? UNA INVESTIGACIÓ SOBRE ELS HÀBITS ALIMENTARIS.- Per estudiar els nostres hàbits alimentaris, és tan important saber el que mengem, com el que no mengem. Investigadors i dietistes treballen per estudiar quins són en realitat els nostres hàbits alimentaris, i quina influència tenen sobre la nostra salut. AVANTATGES DE L'E-LEARNING.- En la nostra societat, no s'ha de deixar mai d'estudiar. La tecnologia de les telecomunicacions pot ser de gran ajuda per compaginar treball i estudi. I a més, tècniques per aprofitar l'energia del mar i robots que ens fan competència laboral.

 • Punt omega - capítol 136
  Veure vídeo

  Punt omega - capítol 136

  LA DOMÒTICA AL SERVEI DELS MÉS FEBLES.- Una casa intel·ligent pensada per a les persones més febles. NOVES INVESTIGACIONS SOBRE L'ALZHEIMER I PARKINSON.- Noves investigacions suggereixen que la causa de malalties com l'Alzheimer, el Parkinson o la diabetis podria ser l'agregació incorrecte de certes proteïnes en alguns entorns cel·lulars. ONES UHF PER ALLEUGERIR EL DOLOR.- El dolor articular és un infern per als que en pateixen, sobretot si són afectats per l'artrosi. Us presentem un nou sistema per alleugerir el dolor basat en ones UHF. I, a més, el programa també parlarà de les LLUNES DE SATURN, de la PLAYSTATION MÒBIL i d'un nou GINY VOLADOR.

 • Punt omega - capítol 135
  Veure vídeo
 • Punt omega - capítol 134
  Veure vídeo

  Punt omega - capítol 134

  IBM.Data.Informix.IfxClob

Anar al contingut