Haití, hora zero

Haití, hora zero

Un equip del "Trenta minuts" encapçalat per Eduard Sanjuan ha anat a Port-au-Prince per elaborar un relat minuciós i aprofundit dels dies posterior a la catàstrofe que s'ha abatut sobre el país.

Un equip del "Trenta minuts" encapçalat per Eduard Sanjuan ha anat a Port-au-Prince per elaborar un relat minuciós i aprofundit dels dies posterior a la catàstrofe que s'ha abatut sobre el país. Des dels primers moments de dolor i desesperació fins als intents de normalització i de recuperació de la quotidianitat, l'equip de reporters ha palpat els diferents estats d'ànim de les víctimes, dels supervivents i dels equips d'ajuda i rescat. Les situacions de desesperació s'han alternat amb moments d'esforç, lluita i determinació enmig de rèpliques del terratrèmol i disturbis al carrer.

Si en un primer moment han estat seguint els equips de rescat que s'esforçaven per treure persones atrapades d'entre el ciment i la ferralla cap al final han pogut ser testimonis com un empresari i els seus treballadors intenten tornar a fer funcionar la seva fàbrica. "Hem de tornar a treballar, guanyar diners i tirar endavant", diuen els treballadors.

L'equip també ha tingut accés a la feina quotidiana d'un dels ministres del govern haitià que ha estat acusat de passivitat i ineficàcia. També han pogut fer un seguiment de la feina dels "marines" nord-americans que rebutgen clarament que els Estats Units vulgui treure profit d'aquesta situació de virtual ocupació militar. El paper dels mitjans de comunicació, la tasca dels orfenats, els esforços de les ONG d'aquí que estan treballant a Haití per trobar aigua potable...Tot plegat forma un retaule de vida que pugna per imposar-se a la mort i les ruïnes.
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3