Pere Aragonès (ERC): "Emplaço totes les forces favorables a l'amnistia i l'autodeterminació a sumar-se a aquesta via àmplia"

Esquerra comparteix victòria en escons amb el PSC aquest 14F. El president del partit, Oriol Junqueras, posa de relleu aquesta fita històrica i promet que "per primera vegada en els últims 80 anys, ERC tornarà a tenir la presidència de la Generalitat".
El candidat Pere Aragonès també ha fet referència a la història: "Catalunya ha fet història, per primera vegada l'independentisme supera el 50% de vots". Per Aragonès aquesta xifra dona "una força immensa per aconseguir l'amnistia i l'autodeterminació". A més. ha afegit: "Tenim una força immensa per aconseguir el referèndum. Per aconseguir la república catalana". El candidat d'ERC ha enviat un missatge en castellà a Pedro Sánchez: "És l'hora de resoldre el conflicte, seure i veure com ho resolem votant en un referèndum. Democràticament, sense repressió." Aragonès també ha enviat un missatge a la Unió Europea en anglès: "Els resultats són clars. Hem assolit més del 50% dels vots. Els catalans han parlat. Ha arribat el moment d'un referèndum. Si us plau, preneu-ne part."
Amb els resultats electorals, Aragonès ha promès treballar per "posar d'acord totes les forces independentistes i les partidàries del dret a decidir i l'amnistia" per aconseguir el suport per a la investidura. Aragonès ha enviat el següent missatge: "Emplaço totes les forces favorables a l'amnistia i l'autodeterminació -en especial les forces progressistes- a sumar-se a aquesta via àmplia."

TEMES:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3