Maria Aurèlia Capmany, 20 anys després

Arran del 20è aniversari de la mort de la Maria Aurèlia Capmany el 2 d'octubre passat, aquest documental es fa la pregunta que ens queda del seu llegat en els temps que corren. El documental transcorre al llarg de la biografia d'aquesta insigne escriptora, pedagoga i política, amb testimonis de les persones que la van conèixer de prop: Pasqual Maragall, Jordi Font, Josep Maria Benet i Jornet, Montserrat Palau, Guillem Jordi Graells, Josep Anton Codina i Pilar Aymerich. Analitzen la seva obra i els seus vessants públics d'una dona provocadora, polemista i intel·lectual incisiva, que va ser un model per a aquelles dones que no volien quedar relegades a un segon terme.
Completen aquest documental les actuacions de Rosa M. Sardà sobre un text de Maria Aurèlia del llibre "Cartes impertinents" i Carme Sansa que interpreta la cançó "Viola del Vvioler" que es va representar a l'emblemàtic local, avui desaparegut, del carrer Tuset, la Cova del Drac, dins l'espectacle "Ka barret".
El perfil de pedagog i directora teatral es veu reflectida en la interpretació que fan els alumnes de l'Institut del Teatre de Barcelona, coneixedors del llegat com a escriptora de teatre: "La cultura de la Coca-Cola" i "Manicomi d'estiu", o "La felicitat de comprar i vendre", aquest últim sobre un text escrit a quatre mans entre la Maria Aurèlia i el que va ser el seu company Jaume Vidal Alcover.
Aquest documental produït per Interior Noche i amb la col·laboració de Televisió de Catalunya ha estat dirigit per Xavier Manich i la producció executiva de Teresa Enrich.

TEMES:
Maria Aurèlia Capmany
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3