Carta a Eva - capítol 1

Contingut per majors de 13 anys

La jove Juana Doña està ofesa per les declaracions de l'ambaixador argentí, que diu que "Espanya és un oasis de pau". Aconsegueix col·locar una bomba a l'ambaixada argentina amb l'ajuda dels seus camarades comunistes, però ràpidament són tots detinguts i condemnats a mort. Les històries d'aquestes dones s'aniran entrecreuant durant la preparació de la visita oficial. Mentre Eva Perón confecciona la llista del seguici que l'acompanyarà en el seu viatge, Carmen Polo organitza meticulosament, juntament amb Franco i els seus assessors, el disseny protocol·lari de la visita.

Direcció: Agustí Villaronga

Intèrprets: Julieta Cardinali, Ana Torrent, Carmen Maura, Nora Navas, Malena Alterio, Juanma Muniagurria, Marcel Borràs, Fermí Reixach, Carlos Fuentes, Rubén Ochandiano, Julián Soler, Héctor Colomé

Origen: Catalunya

Any: 2013

Guió: Roger Danès, Alfred Pérez-Fargas, Agustí Villaronga

Producció: Copia Cero Producciones, Televisión de Galicia (TVG), ICIC

Fotografía: Josep M. Civit

Música: Joan Valent

Títol original: Carta a Eva

Premi Gaudí a la millor pel·lícula per a televisió a la VI edició. 


​Sinopsi ampliada:

Carmen espera amb por la visita de la primera dama argentina, una dona que es defineix pel gust d'ajudar els seus pobres "descamisats". En moltes ocasions, tant per mitjà dels discursos com a la ràdio, es desfoga amb paraules en defensa del poble. Un to tan diferent del de Franco, que a Doña Carmen li recorda la Passionària. Però les paraules d'Eva que els arriben a través de la ràdio, calaran en la humil llar dels Doña, on Paca, la mare de Juana, i Valia, la seva germana, dissenyaran un pla per aconseguir el perdó de Juana i salvar-la de l'afusellament. Volen fer arribar una carta a aquella dona argentina que sempre parla dels pobres als seus discursos, per demanar-li que intercedeixi en favor de l'indult de Juana. El seu fill, el petit Alexis, escriu la carta que intentaran lliurar a la Perón: "Senyora Perón, van afusellar el meu pare i ara volen afusellar la meva mare".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3