T3xC7

"Via Llibre" recordarà el poeta en el desè aniversari de la seva mort.

Els trets fonamentals de la seva obra s'exposaran amb la reemissió de dos documentals

El 33 recordarà Miquel Martí i Pol diumenge que ve, dia 10, amb una nit temàtica que s'emetrà amb motiu del desè aniversari de la seva mort, a la seva població nativa de Roda de Ter. La programació d'aquesta nit temàtica de record del poeta inclourà tres programes. Començarà a les 21.50, amb una edició monogràfica del programa "Via Llibre". El programa de llibres del 33 oferirà els testimonis de diverses persones que el van conèixer i el van tractar.

El cantautor Lluís Llach serà el primer que acostarà els espectadors a la vida i l'obra del poeta. Des de Porrera, Llach recordarà les converses, els moments viscuts i la profunda amistat que els unia i que podem descobrir en el llibre "Estimat Miquel". El biògraf de Martí i Pol, Ignasi Pujades, presentarà "Miquel Martí i Pol, amb vidres a la sang", últim volum de la biografia, en què s'explica què va significar l'aparició de l'esclerosi múltiple en la vida i la poesia de Martí i Pol i com va assumir la malaltia. Per la seva banda, els actors Carme Pla i Jordi Bosch també retran homenatge a Martí i Pol recitant "L'Elionor" i "Si parlo dels teus ulls".

Finalment, aquesta edició de "Via Llibre" dedicada a Martí i Pol oferirà un reportatge sobre el poble del poeta, Roda de Ter, que inclou un recorregut pels seus carrers, amb Ramon Martí i Pol, germà del poeta, que ens guiarà pels racons de la població més pròxims al poeta.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3