Francesc Homs: "El senyor Rajoy no està disposat a dialogar?"

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha admès a "L'entrevista de l'estiu" que quan Mariano Rajoy va rebre la carta d'Artur Mas, a principis d'estiu, el president espanyol va telefonar al català, en una breu trucada de tres minuts, per dir-li que li respondria després de l'estiu, sense concretar més: "A principis d'estiu, Rajoy es va comprometre telefònicament amb el president Mas a respondre a la carta per escrit." I opina: "Veurem què passa. Si la resposta a la carta és no, caldrà veure com s'explicita. El senyor Rajoy no està disposat a dialogar?"

Sobre la convocatòria del referèndum, Homs ha explicat: "A Escòcia no estava previst a l'ordenament jurídic fer una consulta. Però han estat capaços de trobar una solució. Per què aquí no?". I afegeix: "El missatge és clar: es tracta de poder decidir i poder caminar cap a l'estat propi."

Pel que fa a la Via Catalana de l'Onze de Setembre, el també portaveu del govern considera: "Vull ser coherent. El protagonisme en la cadena de la Diada ha de ser de la societat civil. El que fem els consellers té caràcter secundari."

Homs, en clau de pressupostos, ha admès: "Acabarem l'any com puguem". També ha assegurat: "Ja hi ha una gran part dels 2.000 milions retallats. Acabarem de fer petits ajustos. No compto amb grans retallades en aquest final d'any."

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3