Descobrint Hergé

Aquest documental ressegueix la biografia d'Hergé a partir de materials d'arxiu i de les aventures de Tintín.

Hergé va reaccionar davant dels esdeveniments més transcendentals a nivell mundial que reflectien els diaris i les emissores de ràdio del seu temps, i els va incorporar a les històries de Tintín. Va esdevenir, així, el cronista del seu temps a partir del seu aventurer de còmic.

Inicialment, com a jove escolta catòlic, va il·lustrar "Le Boy Scout", però ben aviat es va incorporar a les files del diari catòlic per a la gent jove "Le petit vingtième", inspirat per un sacerdot, el pare Wallez.

La Unió Soviètica i el seu rebuig de la religió eren motiu de crítica per part de Wallez, que va induir Hergé a crear una història en dibuixos que fes referència a aquest tema, llavors poc conegut. "Tintín al país dels sòviets" ens acosta a la realitat de la Rússia soviètica després de la revolució bolxevic.
A continuació, se li encarrega al jove Hergé una nova tasca que portarà Tintín a una aventura relacionada amb les missions belgues al Congo.

Amb materials d'arxiu, reconstruccions i entrevistes a un editor de diari, un documentalista i un DJ i presentador de ràdio, el documental traça la història d'Hergé i de com els llibres que va crear són un reflex de com anava canviant el món. Com que la seva popularitat ha estat molt alta al llarg de molts anys, el fet que les seves historietes mostrin el tarannà general de la població europea durant els anys 30 va fer que amb el canvi que hi va haver després de la desfeta que va representar la Segona Guerra Mundial les aventures de Tintín s'hagin anat veient amb altres ulls.

Descobrim l'home que va començar dibuixant tires de dibuixos senzilles i ingènues i que, com a conseqüència dels fets extraordinaris que va haver de viure, i també de les seves relacions personals, es va convertir en un intèrpret excepcional d'aquesta realitat amb la creació un personatge que ha transcendit èpoques i fronteres.

Informació d'interèsDisponible fins al 06/04/2015 a les 23.59
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3